Update articol:

Hackerii chinezi au furat zeci de milioane de dolari din fondurile de ajutor pentru Covid-19 din SUA – Secret Service

pixabay.com Atac cibernetic cyber pixabay.com

Hackerii chinezi au furat zeci de milioane de dolari din fondurile de ajutor pentru Covid-19 din SUA, începând din 2020, a anunţat luni Secret Service, potrivit Reuters.

Secret Service a refuzat să ofere detalii suplimentare, dar a confirmat un raport al NBC News care spune că echipa chineză de hacking care ar fi responsabilă este cunoscută în comunitatea de cercetare în domeniul securităţii ca APT41 sau Winnti.

Potrivit experților, APT41 este un grup prolific de criminali cibernetici care a efectuat o combinație de intruziuni cibernetice susținute de guvern și încălcări ale datelor motivate financiar.

Mai mulți membri ai grupului de hacking au fost inculpați în 2019 și 2020 de Departamentul de Justiție al SUA pentru spionaj a peste 100 de companii, inclusiv companii de dezvoltare de software, furnizori de telecomunicații, firme de social media și dezvoltatori de jocuri video.

„Din păcate, Partidul Comunist Chinez a ales o cale diferită de a face China sigură pentru infractorii cibernetici, atâta timp cât atacă computerele din afara Chinei și fură proprietatea intelectuală utilă Chinei”, a declarat la acea vreme fostul procuror general adjunct Jeffrey Rosen.

Ambasada Chinei la Washington nu a răspuns imediat unei solicitări de comentarii.