Update articol:

Hanga, AAF: Am propus impozitarea cu 1% a câștigurilor din piața de capital și eliminarea CASS

© Carlos Funes https://goo.gl/yR8reg

Radu Hanga, președintele Asociației Administratorilor de Fonduri (AAF) și președintele Bursei de Valori București, a adus, astăzi, clarificări legate de propunerea făcută de BVB, administratorii de fonduri și brokerii de reducere a impozitului pentru piața de capital.

El a spus că propunerea făcută către Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) și Ministerul Finanțelor vizează reducerea la 1% a impozitului pentru câștigurile din piața de capital și ca pierderile să nu mai fie deduse, dar și eliminarea CASS.

El a precizat că, în prezent, impactul bugetar al taxării câștigurilor din piața de capital este de 15 milioane euro.

La inceputul lunii, Horia Gustă, Director general Certinvest, a menționat, într-o dezbatere la BVB, că piața vizează scăderea impozitului, de la 10%, la 1%, precum și reținerea la sursă.

În trecut, pentru investitorii din piața de capital a existat o reducere a impozitului la 1%, numai în cazul deținerilor pe termen de peste un an.

În acest an, contextul politic nu pare favorabil modificărilor cerute de piață.

Înainte de căderea Guvernului PNL, Ministrul Finanțelor Florin Cîțu a anunțat că, în acest an, nu vizează modificări fiscale.

Radu Hanga, președintele Asociației Administrator de Fonduri (AAF), a anunțat că va face un pas în spate din conducerea AAF, pe fondul primirii avizului pentru poziția de președinte al Bursei de Valori București (BVB).

BVBStiri BVB

SOCEP S.A. (SOCP) (31/03/2020)

Informare Depozitarul Central - structura sintetica la 26.03.2020

SIF MOLDOVA S.A. (SIF2) (31/03/2020)

Raport conf. art. 82 din Legea 24/2017

SIF TRANSILVANIA S.A. (SIF3) (31/03/2020)

Informare privind transfer actiuni S.I.F. Transilvania