Update articol:

Hanner Group a vândut componenta de birouri a proiectului Jaunā Teika din Riga către fondul de investiții EfTEN, , pentru 131 de milioane de euro

  • Pe piața locală, Hanner Group dezvoltă Fosta Fabrică, constând în consolidarea și conversia fostei fabrici de bere Luther

 

Hanner Group a vândut componenta de birouri a proiectului mixt Jaunā Teika, situat în Riga, Letonia, către EfTEN Real Estate Fund 4. Tranzacția cu fondul de investiții din zona Mării Baltice, un fond aflat în parteneriat cu BERD (Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare), este rezultatul a peste 10 ani de dezvoltare și gestionare a proiectului Jaunā Teika. Grupul Hanner a transformat una dintre suburbiile Rigăi în noul hub al capitalei letone, un centru de office, rezidențial, peisagistică și lifestyle pe o suprafață de câteva hectare.

În timp ce EfTEN va administra clădirile de birouri, echipa Jaunā Teika va continua să gestioneze spațiile de co-working Teikums, centrul de conferințe de ultimă generație Fantadroms, centrul de fitness SQUAD Hour, evenimentele și toate facilitățile HORECA.

„Avem un model de afaceri complex, care necesită răbdare și investiții pe termen lung. Ne concentrăm pe selectarea și sprijinirea antreprenorilor locali care au potențialul de a atrage și deservi tipul de public pentru care construim. Comunitațile astfel create și oportunitățile de afaceri aferente au atras chiriașii și au dictat valoarea contractelor. Este un intangibil, dar se constituie în cel mai valoros activ al proiectelor noastre”, a declarat Mindaugas Valukas, fondatorul Jauna Teika și Fosta Fabrică.

Campusul de birouri este format din patru clădiri, cu o suprafață de închiriere netă de aproximativ 60.000 mp. Clădirile Jaunā Teika găzduiesc peste 50 de chiriași, printre care companiile de servicii financiare DNB Bank, BIGBANK și Intrum, asiguratorii Gjensidige și BTA, companiile IT TietoEVRY și Accenture; Cabot, Solvay sau compania de co-working Teikums. Peste 6000 de oameni lucrează în prezent în birourile Jaunā Teika.

„După această tranzacționare a proiectului din Riga ne vom concentra atenția pe accelerarea investiției în FOSTA FABRICĂ din București. Scopul nostru este să transformăm cele patru monumente și noile clădiri într-un punct de reper pentru viața de afaceri și socială a capitalei, mai cu seamă că arhitectura și valoarea de patrimoniu a noului proiect sunt cu adevărat aparte”, a adăugat Valukas.

Investiția în FOSTA FABRICĂ, situată în imediata vecinătate a stației de metrou Basarab, depășește 40 de milioane de euro și este cea mai mare consolidare și conversie de monumente derulată de un investitor privat la acest moment în București. FOSTA FABRICĂ va include instalații performante pentru producția locală de bere, restaurante, cafenea, brutărie, food-court, aprozar alimentat de fermieri locali, salon de înfrumusețare, programe de formare vocațională și profesională, elemente de muzeu despre istoria Luther, spații culturale și de evenimente, locuri de joacă pentru copii, spații de co-working, birouri, primele lofturi din România, apartamente noi și spații publice.

FOSTA FABRICĂ va pune accent și pe amenajarea peisagistică. Va beneficia de un sistem complex de securitate, dar nu va include garduri, astfel încât zonele comune să poată fi numite cu adevărat spații publice.

 

BVB | Știri BVB

ONE UNITED PROPERTIES (ONE) (04/10/2022)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014

Erste Group Bank AG (EBS) (04/10/2022)

Notificare - detineri < 5%

CHIMCOMPLEX S.A. BORZESTI (CRC) (04/10/2022)

Rascumparare actiuni proprii perioada 26-30.09.2022

PROMATERIS S.A. (PPL) (04/10/2022)

Erata notificare prag detineri <75%