Update articol:

Heloise Greeff, unul dintre cei mai copiați investitori populari de pe eToro: “Principalul ingredient pentru investiții este disciplina”

Heloise Greef Heloise Greef, who goes by the handle Rubymza, in Oxford, United Kingdom, on Thursday, July 30, 2020. Greef is a 30-year-old data scientist at Oxford who takes a more risk averse and technical approach to trading. After shifting 60% of her portfolio into cash early in December she missed the January peaks but felt pretty good about her decision when the bottom fell out in March. She's up 20% this year. Photographer: Hollie Adams/Bloomberg
  • ”Este posibil să nu ai timp sau interes să devii un investitor avansat, dar ar trebui cel puțin să acoperi elementele de bază pentru a lua o decizie bine informată”

  • ”Când decid în ce să investesc, folosesc analize bazate pe algoritmi de machine learning și analiza fundamentală, precum și tendințele și evoluțiile de tip macroeconomic

Heloise Greeff, unul dintre cei mai copiați Popular Investors de pe platofrma eToro, spune că principalul ingredient pentru investiții este disciplina. Ea a vorbit, într-un interviu pentru Financial Intelligence, despre începuturile ca investitor, dar și ce face acum pentru a avea succes în investiții. Heloise Greeff este un om de știință, care utilizează învățarea automată pentru a analiza tiparele de tranzacționare.

”Când decid în ce să investesc, folosesc analize bazate pe algoritmi de machine learning și analiza fundamentală, precum și tendințele și evoluțiile de tip macroeconomic”, ne-a spus investitoarea.

Cu funcționalitatea CopyTrader de la eToro, poți copia automat investitori cu performanțe de top, reproducând instantaneu tranzacțiile efectuate de aceștia în portofoliul propriu.

***

 După părerea dvs., care sunt diferențele dintre femei și bărbați ca investitori?

Heloise Greeff: Există o concepție greșită, des întâlnită, potrivit căreia să investești pe bursă necesită curaj și multe fonduri. Pentru mine principalul ingredient pentru investiții este disciplina. Deși se spune că femeile își asumă mai puține riscuri, acesta fiind principalul motiv citat pentru care femeile nu investesc, eu nu cred că femeile își asumă mai puține riscuri decât bărbații, ci doar au nevoie de informații pentru a lua o decizie. Și pentru prima dată, tehnologia și internetul democratizează accesul la informații, acum mai mult ca niciodată.

Cum ați început să investiți?

Heloise Greeff: Încă de la o vârstă fragedă, părinții mei au subliniat întotdeauna importanța economisirii și a investițiilor. O parte din banii de buzunar sau micile câștiguri trebuiau întotdeauna economisite și, ca atare, până am absolvit, aveam deja niște mici investiții. Am început să pun sub semnul întrebării utilitatea unui intermediar care încasa un comision pentru a investi pentru mine.

În timpul studiilor pentru MBA, am descoperit că mulți dintre colegii mei de clasă tranzacționau singuri, ceea ce mi-a dat încrederea să încerc și eu. Inițial am experimentat cu contul demo al eToro, care oferă un capital de 100.000 de dolari „virtuali” pentru a investi fără a-ți risca banii. În prima mea lună, am făcut câteva greșeli, dar din fericire am avut disciplina de a persevera, de a învăța din greșelile mele și de a-mi rafina strategia.

Care sunt greșelile pe care le-ați făcut la început?

Heloise Greeff: Când am început, făceam tranzacții ocazionale pe contul demo al eToro și nu am avut prea mult succes. Eram nerăbdătoare pentru că voiam ca lucrurile să se întâmple foarte repede. Îmi lipseau disciplina și răbdarea de care are nevoie un investitor și căutam scurtături.

Mi-am dat seama că trebuie sa îmi revizuiesc strategia. Aveam nevoie să citesc și să învăț, să-mi creez și să-mi testez propria strategie. De la jobul meu știu că seturile de date sunt complexe. Există factori externi care influențează rezultatele și am învățat că acești factori nu sunt întotdeauna luați în calcul de algoritmii pe care îi folosesc. Pe piețele financiare este la fel – și trebuia să țin cont de asta.

De câți bani este nevoie pentru a începe să investești?

Heloise Greeff: Nu este cel mai important cu câți bani începi, ci mai degrabă să începi și apoi sa continui să adaugi bani, cu timpul. Este mult mai eficient ca suma de bani să crească exponențial în timp prin adăugarea repetată a câștigurilor la principalul investit decât să aștepți până când ai o cantitate ideală.

Care este sfatul dumneavoastră pentru investitorii începători?

Heloise Greeff: Cel mai important lucru este să începi! Timpul este variabila cea mai puternică și cu cât începi să investești mai repede, cu atât vei începe să câștigi mai devreme dobândă la dobândă.

Al doilea lucru cel mai important este să te respecți pe tine și banii câștigați din greu. Nu toată lumea are timp sau interes să devină investitor. Dar fiecare gospodărie este o mică afacere și orice mică economisire este esențială. Toată lumea ar trebui să petreacă timp să înțeleagă piețele în general, iar internetul este un mod excelent de a face acest lucru. Prin democratizarea accesului la informație, există acum o multitudine de informații disponibile gratuit pentru a te educa privind piețele financiare. Este posibil să nu ai timp sau interes să devii un investitor avansat, dar ar trebui cel puțin să acoperi elementele de bază pentru a lua o decizie bine informată.

Ce surse de informare urmăriți?

Heloise Greeff: Internetul este o resursă remarcabilă pentru a te echipa cu informațiile necesare pentru a lua decizii bine informate. Urmăresc numeroase canale de știri, informații despre companii și raportările lor financiare pentru a înțelege tendințele industriei. Investopedia este o resursă gratuită excelentă dacă e ceva de care nu ești sigur. În același timp, veți găsi multe informații de valoare dacă vă întoarceți la clasici – nu este nevoie să reinventăm roata. În prezent, recitesc “Investitorul Inteligent” de Benjamin Graham.

În ce domenii preferați să investiți?

Heloise Greeff: Portofoliul meu se concentrează pe industria tech și pe sectorul medical, ceea ce îmi permite să-mi extind competențele de bază în calitate de expert în machine learning specializat în sisteme medicale. Dețin poziții pe termen lung și optez pentru companii cu risc mic sau mediu. Când decid în ce să investesc, folosesc analize bazate pe algoritmi de machine learning și analiza fundamentală, precum și tendințele și evoluțiile de tip macroeconomic.

Care e strategia dumneavoastră de investiții?

Heloise Greeff: Strategia mea de investiții este de a căuta companii care au un orizont de valoare pe termen lung, pe baza performanțelor anterioare, a bilanțului și a datelor fundamentale. Echilibrez riscurile cu alte clase de active, inclusiv indici, numerar și criptoactive.

Cum ați devenit investitor popular pe eToro și cum ați devenit unul din cei mai copiați investitori de pe platformă?

Heloise Greeff: Am tranzacționat pe eToro mulți ani înainte de a mă alătura programului Popular Investor. Ce mi pare extraordinar la platforma eToro este transparența portofoliilor individuale și a performanțelor, pe care copiatorii le pot folosi pentru a evalua un potențial Popular Investor. În ultimii patru ani, portofoliul meu a oferit un randament anual de aproape 30% celor care mă copiază. Alături de performanță, copiatorii mei mă apreciază pentru consecvență și disciplină. Comunicând clar care este strategia mea pe eToro și punând-o în practică, copiatorii mei știu la ce să se aștepte atunci când decid să mă copieze.

Cum sunt piețele influențate de pandemia Covid?

Heloise Greeff: Piețele sunt în mare parte conduse de emoțiile oamenilor. După scăderea inițială din martie 2020, piețele au rămas volatile ca urmare a incertitudinii globale globale pe măsură ce blocajele din întreaga lume se extind, impactul vaccinurilor rămâne necunoscut și „noul normal” rămâne în continuare necunoscut.

Care sunt așteptările dvs. cu privire la evoluția pieței în acest an? La ce ar trebui să acorde atenție investitorii?

Heloise Greeff: Până acum, pandemia a avut un impact pozitiv clar asupra unor companii, în special a celor legate de munca la distanță, serviciile de cloud și logistică, întrucât viețile noastre au fost în mare parte împinse în online. Deoarece campaniile de vaccinare continuă să se extindă și lockdown-urile se relaxează în întreaga lume, ne putem aștepta la o anumită revenire în sectoarele care au fost subevaluate mult timp.
Având în vedere expertiza mea în machine learning și AI, sunt deosebit de încântată de unele dintre tendințele actuale din învățarea profundă (deep learning), care creează deja multe dintre platformele digitale de generație următoare. Acest trend are aplicații directe, cum ar fi procesarea limbajului natural și mașinile fără șofer, precum și multe alte posibilități indirecte și complexe în viitor.

Ce factori vă influențează deciziile de investiții?

Heloise Greeff: Folosesc analiza fundamentală pentru a identifica companii care au un potențial puternic de creștere pe termen lung. Odată ce am identificat aceste companii, îmi folosesc abilitățile din domeniul de machine learning și AI pentru a identifica punctele cheie de intrare și ieșire pentru fiecare poziție.

*** 

  • Popular Investors

Programul Popular Investors este conceput pentru investitori talentați  — inclusiv administratori de fonduri, profesioniști în managementul investițiilor și investitori profesioniști – care doresc să împărtășească din experiența lor și să construiască o afacere investind pe platfoma online.

Pentru ca cineva să devină Popular Investor pe platformă trebuie să îndeplinească o serie de criterii de eligibilitate cum ar fi: experiență dovedită în ceea ce privește investițiile pe eToro, transparență privind strategia de investiții astfel încât să poată oferi copiatorilor informațiile de care au nevoie, menținerea unui scor de risc scăzut și respectarea restricțiilor privind efectul de levier. Programul Popular Investor este monitorizat de către Biroul de Investiții al eToro.

Cheia succesului unui Popular Investor nu constă doar în performanța investițiilor sale, ci și modul în care interacționează cu copiatorii săi. Popular Investors joacă un rol esențial în comunitatea eToro și se așteaptă de la ei să interacționeze în mod frecvent cu copiatorii lor, împărtășind informații și răspunzând la întrebări. Există aproximativ 1.200 de Popular Investors pe eToro.

BVB | Știri BVB

VRANCART SA (VNC) (31/05/2023)

Raport conf. art. 108 Legea 24/2017 (R)

SIF HOTELURI SA (CAOR) (31/05/2023)

Act aditional promisiune bilaterala vanzare cumparare Eurohotel Baia Mare

C.N.T.E.E. TRANSELECTRICA (TEL) (31/05/2023)

Solicitare completare ordine de zi AGA din data de 19/20 iunie 2023

S.N. NUCLEARELECTRICA S.A. (SNN) (31/05/2023)

Nuclearelectrica inclusa in indicii MSCI Frontier Markets

ALRO S.A. (ALR) (31/05/2023)

Grupul ALRO si AZERALUMINIUM au semnat un memorandum de intelegere