Update articol:

Henry Kissinger se așteaptă la negocieri între Rusia și Ucraina până la sfârșitul anului, datorită eforturilor recente depuse de China

Fostul secretar de stat al SUA Henry Kissinger, în vârstă de 99 de ani, vede China ca o forță pozitivă pentru aducerea păcii între Rusia și Ucraina. „Acum că China a intrat în negocieri, cred că se va ajunge la un punct culminant până la sfârșitul anului”, a spus fostul secretar de stat, la CBS News, adăugând: „Vorbim despre procese de negociere și chiar despre negocieri reale”.

Henry Kissinger crede că războiul Rusia-Ucraina se apropie de un punct de cotitură și se așteaptă la negocieri până la sfârșitul anului, datorită eforturilor recente depuse de China”.

Ce aş face dacă un președinte ar veni la mine și mi-ar spune să zbor la Moscova pentru a vorbi cu Putin? Aș fi înclinat să fac asta. Dar aș fi un consilier, nu o persoană activă”.

Acesta s-a referit la planul de pace în 12 puncte al Chinei, precum și la faptul că președintele Xi Jinping a vorbit telefonic, recent, cu președintele ucrainean Volodymyr Zelensky. Asta după călătoria lui Xi la Moscova unde s-a întâlnit cu Putin.

Kissinger a mai spus la CBS News că atât președintele chinez Xi Jinping, cât și Vladimir Putin vor vorbi cu el dacă le-ar telefona.

Întrebat de Koppel de la CBS News, dacă s-ar întâlni cu Putin la Moscova dacă i-ar cere un președinte, diplomatul pensionar a spus: “Aș fi înclinat s-o fac, da. Dar aș face-o în postura de consilier, nu ca persoană activă”.

Atât Ucraina, cât și SUA au respins în diferite ocazii planul Chinei. În martie, ministrul de externe al Ucrainei, Dmytro Kuleba, a descris planul ca pe un truc pentru a acorda timp Moscovei să-și consolideze forțele.

 

BVB | Știri BVB

IMPACT DEVELOPER & CONTRACTOR S.A. (IMP) (02/10/2023)

Emisiunea de Obligatiuni din data de 2 octombrie 2023

AROBS TRANSILVANIA SOFTWARE (AROBS) (02/10/2023)

Disponibilitate inregistrare teleconferinta rezultate S1 2023

INFINITY CAPITAL INVESTMENTS S.A. (SIF5) (02/10/2023)

Demersuri privind vanzarea pachetului de actiuni la Sinterom S.A.

LION CAPITAL S.A. (LION) (02/10/2023)

Schimbari in conducerea emitentului

AROBS TRANSILVANIA SOFTWARE (AROBS) (02/10/2023)

Hotarari AGOA&AGEA din data de 29.09.2023