Update articol:

„Henry Kissinger trăiește încă în secolul al XX-lea”: Ucraina răspunde la sugestia că ar trebui să cedeze pământ Rusiei ca să ajungă la un acord de pace

Un deputat ucrainean a răspuns „politicos” la sugestia fostului secretar de stat american Henry Kissinger că Ucraina ar trebui să fie pregătită să cedeze un teritoriu Moscovei pentru a ajunge la un acord de pace, potrivit CNBC.

„Cred că domnul Kissinger trăiește încă în secolul 20 și suntem în secolul 21 și nu vom renunța la niciun centimetru din teritoriul nostru”, a declarat miercuri pentru CNBC Oleksiy Goncharenko, un membru al parlamentului ucrainean.

„Acesta ar fi cel mai rău semnal pentru Putin”, a adăugat el.

„Ar trebui să-l oprim pe Putin acum și să nu-l lăsăm să meargă mai departe”, a spus Goncharenko, adăugând că el crede că cea mai bună modalitate de a stabili pacea este aducerea Ucrainei în Uniunea Europeană cât mai repede posibil.

CNBC a contactat reprezentanții lui Kissinger pentru un răspuns la criticile aduse comentariilor sale.

Fostul secretar de stat al SUA și consilier pentru securitate națională  Henry Kissinger  a făcut furori la începutul acestei săptămâni când a sugerat că Ucraina ar trebui să fie pregătită să cedeze un teritoriu Rusiei pentru a ajunge la un acord de pace cu Moscova.

Vorbind luni la Forumul Economic Mondial, Kissinger a spus că „în mod ideal, linia de demarcație ar trebui să revină la status quo anterior”, adică o revenire la starea de lucruri existentă înainte de război ,sugerând că el crede că Rusiei ar trebui să i se permită să păstreze Crimeea, pe care a anexat-o în 2014.

Kissinger, care a servit sub președinții Richard M. Nixon și Gerald Ford, a spus că „a urmărind războiul dincolo de acest punct nu ar fi vorba despre libertatea Ucrainei… ci despre un nou război împotriva Rusiei însăși”.

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a exclus cedarea oricăror teritorii Rusiei ca parte a unui acord, în special în ceea ce privește regiunea Donbas din estul Ucrainei, unde forțele ruse se concentrează în prezent asupra confiscării.

Totuși, nu este clar dacă Kievul ar putea accepta că Crimeea să rămână în mâinile Rusiei.

Ministrul de externe al Ucrainei a adus critici la adresa sugestiei lui Kissinger: „Îl respect pe Henry Kissinger, dar apreciez că nu ocupă nicio poziție oficială în administrația SUA, are propria lui opinie, dar suntem puternic de dezacord cu aceasta”, a declarat miercuri pentru CNBC Dmytro Kuleba, ministrul de externe al Ucrainei.

„Aceasta nu este ceva ce vom face”, a adăugat el.

Premierul olandez Mark Rutte a comentat declarațiile lui Kissinger, spunând miercuri la CNBC că, deși „este aproape imposibil să spui că nu ești de acord cu Henry Kissinger… Mă tem că la televizor acum trebuie să declar oficial că nu sunt de acord cu Henry Kissinger, dacă aceasta este afirmația pe care o face.”

„Pentru noi, integritatea teritorială și suveranitatea Ucrainei sunt mai presus de orice altceva și depinde de Volodymyr Zelenskyy, președintele Ucrainei, și de echipa sa să decidă cum vor conduce negocierile de pace care sperăm că vor începe într-o zi”, a spus Mark Rutte.

BVB | Știri BVB

BRK Argint Turbo Short 23 (BKSLVTS4) (02/12/2022)

Tranzactionare valoare rascumparare in piata RVSP pe 02 si 05 Decembrie 2022

BRK Dow Turbo Short 34350 (BKDOWTSD8) (02/12/2022)

Tranzactionare valoare rascumparare in piata RVSP pe 02 si 05 Decembrie 2022

S.N.T.G.N. TRANSGAZ S.A. (TGN) (02/12/2022)

Semnare Memorandum de Intelegere privind Coridorul Vertical