Update articol:

Hidroelectrica a modernizat și pus în funcțiune stația de 110kV aferentă CHE Brădișor

În acestă săptămână Hidroelectrica a pus în funcțiune stația de transformare de 110kV care deservește CHE Brădișor, după efectuarea lucrărilor de modernizare, potrivit unui comunicat de presă al companiei.

Costul lucrărilor – derulate în conformitate cu graficul asumat de prestator (TIAB S.A. București), precum și cheltuielile aferente efectuării probelor tehnice s-au ridicat la valoarea de 5.411.300 lei.

Stația de 110kV CHE Brădișor este o stație exterioară, de racord la SEN, amplasată pe platforma de lângă CHE Brădișor. Obiectivul are în componență 10 celule prin intermediul cărora sunt realizate următoarele funcții:

  • Realizează interconexiunea cu SEN la nivel de 110 kV prin LEA Brădișor-Turnu și LEA Brădișor-Cornetu în aval, și în amonte prin LEA Brădișor-Mălaia și LEA Brădișor-Lotru;
  • Asigură alimentarea cu energie electrică a serviciilor interne CHE Brădișor, platforma Brădișor și a consumatorilor din zona de rețea 20kV Brădișor prin Trafo 10 MVA 110/20kV;
  • Realizează interconexiunea cu centralele din amonte – CHE Mălaia și CHE Ciunget și din aval –CHE Cornetu și CHE Turnu.

Anul acesta am pus un accent deosebit pe efectuarea lucrărilor de modernizare și retehnologizare, iar acest lucru se va reflecta în creșterea siguranței în exploatare a obiectivelor pe care le avem în portofoliu. Securizarea a ceea ce avem deja este un pas vital al investițiilor Hidroelectrica, așa cum am afirmat-o și cu alte ocazii. Vrem să ne asigurăm că obiectivele noastre au un grad ridicat de disponibilitate și sunt capabile să răspundă fără probleme oricăror solicitări ale SEN” – a declarat Bogdan Badea, președintele directoratului Hidroelectrica.

Hidroelectrica este lider în producția de energie electrică și principalul furnizor de servicii tehnologice necesare în Sistemul Energetic Național și este o companie vitală pentru un sector strategic, cu implicatii în siguranța națională. Hidroelectrica are în exploatare un număr de 209 centrale hidroelectrice cu o putere instalată totalizând 6.482 MW.

 

 

BVBStiri BVB

PATRIA BANK S.A. (PBK) (26/02/2021)

Rezultate financiare preliminare 2020

DAFORA SA (DAFR) (26/02/2021)

Rezultate financiare preliminare 2020

ROMCAB SA (MCAB) (26/02/2021)

Rezultate financiare preliminare 2020

SOCIETATEA ENERGETICA ELECTRICA S.A. (EL) (26/02/2021)

Rezultate financiare preliminare 2020