Update articol:

Hidroelectrica achiziționează Parcul Eolian Crucea și STEAG Energie România de la STEAG GmbH

Astăzi, 23 decembrie 2020, STEAG GmbH („STEAG”) și Societatea de Producere a Energiei Electrice în Hidrocentrale Hidroelectrica SA („Hidroelectrica”) au semnat un acord privind vânzarea acțiunilor STEAG în filialele românești Crucea Wind Farm S.A. („Crucea Wind Farm”) și STEAG Energie România S.R.L („STEAG Energie România”) către Hidroelectrica, în urma unui proces extrem de competitiv care a implicat atât ofertanți locali, cât și internaționali. Tranzacția se va finaliza în conformitate cu condițiile stipulate în acord, potrivit unui comunicat de presă.

Hidroelectrica se concentrează pe diversificarea producției prin adăugarea de capacități regenerabile de înaltă calitate în portofoliul său, ca parte a strategiei de dezvoltare recent aprobată a companiei. Compania își reafirmă obiectivul de a rămâne 100% verde pe tot parcursul procesului de diversificare a portofoliului.

Dezvoltat de STEAG și comandat în 2014, Parcul Eolian Crucea este unul dintre cele mai moderne și mai bine întreținute parcuri eoliene terestre din România, având o capacitate instalată de 108 MW.

De peste 80 de ani, STEAG a susținut o producție de energie eficientă și fiabilă, atât în ​​Germania, cât și în străinătate. Ca partener cu experiență, STEAG își sprijină clienții în mod cuprinzător în toate fazele de alimentare cu energie electrică. STEAG proiectează, dezvoltă, implementează, operează și comercializă soluții energetice extrem de eficiente – de la generare și distribuție bazate pe surse de energie regenerabile, până la centrale mari și reciclarea subproduselor acestora. Împreună cu soluții personalizate în domeniul furnizării de energie electrică și termică, STEAG oferă o gamă largă de servicii energetice – pe baza surselor regenerabile de energie

Crucea Wind Farm este entitatea care deține parcul eolian Crucea de 108 MW situat în județul Constanța (România).

STEAG Energie România este o entitate de exploatare, întreținere (O&M) și de administrare care oferă serviciile sale exclusiv Crucea Wind Park.

Hidroelectrica este cel mai mare producător de energie regenerabilă din România, fiind principalul furnizor de servicii auxiliare și având un rol important în legătură cu securitatea Sistemului Național de Energie (SEN). În 2019, Hidroelectrica a produs 15,2TWh din cele 209 centrale hidroelectrice în funcțiune, având o capacitate totală instalată de 6,4GW. Cu o cifră de afaceri de 873 milioane EUR, EBITDA de 613 milioane EUR și un profit net de 290 milioane EUR, Hidroelectrica este cea mai mare și cea mai valoroasă companie de stat din România.

BVBStiri BVB

ROMPETROL RAFINARE S.A. (RRC) (26/01/2021)

Raportare tranzactii cu parti afiliate conf. art. 92 ind. 3 din Legea 24/2017

VRANCART SA (VNC) (26/01/2021)

Calendar financiar 2021

RETRASIB SA (RTRA) (26/01/2021)

Calendar financiar 2021