Update articol:

Hidroelectrica l-a repus în funcţia de director financiar pe Chiriac Petronel, în urma deciziei instanţei

Chiriac Petronel, fost director financiar al Hidroelectrica, a fost repus în funcţie pe data de 11 ianuarie 2021, în urma unei decizii a instanţei din decembrie 2020, după ce acesta a contestat concedierea abuzivă din noiembrie 2017.

De asemenea, Tribunalul a mai decis că Hidroeletrica trebuie să îi plătească lui Petronel Chiriac despăgubiri egale cu salariile indexate, majorate şi reactualizate şi cu celelalte drepturi de care ar fi beneficiat salariatul, de la data concedierii si până la reintegrarea efectivă, sume ce vor fi actualizate cu dobânda legală şi indicele de inflaţie, calculate la data plăţii efective.

Potrivit portatului Tribunalului Bucureşti, instanţa a decis:

“Solutia pe scurt: Admite apelul principal. Schimbă în parte sentinţa civilă apelată în sensul că admite în parte cererea de chemare în judecată. Dispune anularea deciziei de concediere nr.1598/03.11.2017 emisă de pârâta S.P.E.E.H. Hidroelectrica S.A. Obligă pârâta S.P.E.E.H. Hidroelectrica S.A. la reintegrarea reclamantului în functia detinută anterior concedierii. Obligă pârâta S.P.E.E.H. Hidroelectrica S.A. la plata către reclamant a unei despăgubiri egale cu salariile indexate, majorate şi reactualizate şi cu celelalte drepturi de care ar fi beneficiat salariatul, de la data concedierii ti până la reintegrarea efectivă, sume ce vor fi actualizate cu dobânda legală şi indicele de inflaţie, calculate la data plăţii efective. Respinge în rest cererea de chemare în judecată ca neîntemeiată. Păstrează dispoziţia din sentinţă referitoare la soluţionarea excepţiei de inadmisibilitate. Respinge apelul incident ca nefondat. Definitivă. Pronuntată azi, 08.12.2020, prin punerea solutiei la dispozitia părtilor de către grefa instantei.”

În acest an, instanţa a mai decis că Hidroelectrica trebuie să-l reintegreze şi pe Ovidiu Agliceru în funcţia deţinută anterior celei de membru al Directoratului companiei, cea de director de producţie.

În iulie 2017, Consiliul de supraveghere al societăţii a numit trei noi membri în directoratul Hidroelectrica: preşedinte, Bogdan Nicolae Badea, membrii Marian Bratu şi Mihai-Val Zdru, iar foştii membri ai directoratului, Ovidiu Agliceru (ex-director general), Petronel Chiriac şi Iulian Tudor trebuiau să continue activitatea în cadrul societăţii, pe posturile ocupate înainte de îndeplinirea funcţiilor în directorat.

În noiembrie Ovidiu Agliceru şi Petronel Chiriac au fost concediaţi, ambii contestând deciziile de concediere.

BVB | Știri BVB

SIF BANAT CRISANA S.A. (SIF1) (30/09/2022)

Raport consolidat pentru semestrul I 2022

PATRIA BANK S.A. (PBK) (30/09/2022)

Modificari in conducerea societatii

SSIF BRK FINANCIAL GROUP SA (BRK) (30/09/2022)

Autorizarea unui membru al Consiliului de Administratie

S.N.G.N. ROMGAZ S.A. (SNG) (30/09/2022)

Alegere Presedinte CA si Comitete consultative