Update articol:

Hidrogenul va juca un rol major pe piețele globale de energie; va prelua 25% din întreaga cerere de petrol până în 2050 (analist Bank of America)

Sursa EIA

Hidrogenul va juca un rol major pe piețele globale de energie în deceniile următoare, înlocuind o mare parte a cererii de petrol, potrivit șefului departamentului de cercetare tematică globală al Bank of America, Haim Israel.

El a spus, la CNBC, că, deși petrolul și gazul vor mai fi necesare în viitor, se apropie de un vârf al cererii. „Credem că vor atinge apogeul în acest deceniu, mult mai devreme decât crede toată lumea”, a spus el.

Haim Israel a enumerat mai mulți factori care ar afecta petrolul și gazul în viitor, inclusiv energia regenerabilă mai ieftină, reglementarea și electrificarea mașinilor.

„Credem că hidrogenul va prelua 25% din toată cererea de petrol până în 2050”, a afirmat analistul.

După cum a menționat Departamentul de Energie al SUA, hidrogenul „este un purtător de energie, nu o sursă de energie”, ceea ce înseamnă că este o sursă secundară de energie precum electricitatea. DOE adaugă că hidrogenul „poate furniza sau stoca o cantitate extraordinară de energie” și „poate fi utilizat pentru a genera electricitate sau energie și căldură”.

În ultimii ani, guvernele și companiile din întreaga lume au anunțat obiective de reducere a amprentei de carbon și de îndepărtare de combustibilii fosili. Atât Regatul Unit, cât și Uniunea Europeană vizează, de exemplu, emisii nete zero de gaze cu efect de seră până în 2050.

Dacă se vor îndeplini aceste obiective, mixul energetic mondial va trebui să vadă o schimbare semnificativă către surse regenerabile și cu conținut scăzut de carbon, o schimbare gigantică. La rândul său, Haim Israel a subliniat importanța diversificării pentru companiile implicate în combustibili fosili.

„Noi … credem cu tărie că companiile mari de petrol trebuie să gândească în moduri diferite”, a spus el. „Trebuie să se gândească mai mult la surse regenerabile, la diversificare”.

O serie de companii majore din domeniul energiei cresc acum investițiile în surse regenerabile precum energia solară și eoliană.

Agenția Internațională pentru Energie declară că producția globală dedicată de hidrogen se ridică la aproximativ 70 de milioane de tone metrice pe an și afirmă că cererea continuă să crească, crescând de „mai mult de trei ori” din 1975.

BVBStiri BVB

BRK Aur Turbo Long 1690 (BKAURTL12) (05/03/2021)

Tranzactionare valoare rascumparare in piata RVSP pe 05 si 08 Martie 2021

ELECTROPUTERE S.A. (EPT) (05/03/2021)

Suspendare tranzactionare in 10.03.2021: Decizie ASF nr. 304/03.03.2021

CEMACON SA (CEON) (05/03/2021)

Publicare Proiect de Fuziune

ELECTROPUTERE S.A. (EPT) (05/03/2021)

Anunt retragere actionari minoritari, Decizie ASF nr. 304/03.03.2021