Update articol:

Hong Kong – cel mai scump oraș din lume pentru a cumpăra o casă

Hong Kong este cel mai scump oraș din lume pentru cei care doresc să cumpere o casă, potrivit companiei CBRE care a publicat, săptămâna trecută, al cincilea raport Global Living, analizând  piețele imobiliare din 35 de orașe.

Asia domină lista celor mai scumpe piețe imobiliare din lume. Hong Kong și-a păstrat poziția de cel mai scump oraș pentru al cincilea an consecutiv, în timp ce Singapore a ajuns pe locul al doilea, iar Shanghai a fost pe locul al treilea.

Potrivit raportului, prețul mediu al unei locuințe în Hong Kong în 2019 este mai mare de 1,2 milioane de dolari. Cererea mare și oferta diminuată au dus  prețurile proprietăţilor la niveluri “inaccesibile” în ultimii ani. Oficialii din Hong Kong vor să  construiască o insulă artificială de 80 de miliarde de dolari pentru a ajuta la rezolvarea crizei.

Orașele chinezeşti Shenzhen și Beijing sunt, de asemenea, unele dintre cele mai costisitoare zone pentru cumpărătorii de case, situându-se  pe locul al cincilea și respectiv al nouălea.

Vancouver – unde o casă medie costă 815.322 de dolari – este cel mai scump oraş din America de Nord şi locul patru din lume pentru a cumpăra o casă, potrivit datelor CBRE. Los Angeles și New York se află,  de asemenea, între primele zece oraşe.

Londra, al optulea cel mai scump oraş pentru cumpărarea unei locuinţe, se află pe primul loc în Europa, potrivit CBRE. Cumpărătorii potențiali din capitala Marii Britanii caută un preț mediu al caselor de 646.973 dolari SUA în 2019.

Cele mai ieftine orașe pentru cumpărarea de proprietăți rezidențiale, în 2019, sunt Istanbul, Ho Chi Minh City și Bangkok.

Între timp, Barcelona, ​​Dublin și Shanghai au înregistrat cea mai rapidă creștere a prețurilor locuințelor, conform CBRE.

În ceea ce priveşte chiriile,  cel mai scump oraș este New York, unde prețul mediu lunar al chiriei atinge 2,844 de dolari. Abu Dhabi și Hong Kong au fost următoarele zone cele mai scumpe pentru chiriași, ambele cu costuri medii lunare de închiriere de peste 2.700 de dolari.

Creșterea anuală a chiriilor a fost cea mai ridicată din capitala portugheză Lisabona, unde prețurile au crescut cu mai mult de 20%.

Cele mai ieftine orașe pentru închirierea unei proprietăți sunt Bangkok, Istanbul și Montreal.

 

BVB | Știri BVB

EB WTI INDEX 0,10 (EBWTI1) (18/01/2022)

Notificare Erste Group Bank AG referitoare modificare multiplicator - 0.0390301

MedLife S.A. (M) (17/01/2022)

Notificare - rascumparare actiuni proprii 10-14 ianuarie 2022

CHIMCOMPLEX S.A. BORZESTI (CRC) (17/01/2022)

Declaratii reprezentanti Chimcomplex la eveniment listare Piata Reglementata