Update articol:

Hong Kong: Magnatul media Jimmy Lai, eliberat pe cauţiune (video)

https://hk.appledaily.com/ https://hk.appledaily.com/

Magnatul media din Hong Kong Jimmy Lai, arestat luni în cursul unei operaţiuni a poliţiei în baza unei legi de securitate impuse de China, a fost eliberat marţi seară pe cauţiune, relatează presa internaţională.

Jimmy Lai, al cărui tabloid pro-democraţie Apple Daily este foarte popular în Hong Kong, a ieşit dintr-o secţie de poliţie din Hong Kong spre miezul nopţii (16:00 GMT), în mijlocul unei mulţimi de susţinători care au salutat victoria sa.

 

 

A fost eliberat pe cauțiune după ce a plătit 300.000 USD HK în numerar și 200.000 USD HK în garanție. Activele sale personale de peste 50 de milioane HK au fost, de asemenea, înghețate de poliție. În afara secției de poliție, unii cetățeni aveau o pagină cu „Apple Daily” tipărită cu cuvintele „Fără frică de suprimare”, pentru a-l susține pe Jimmy Lai.

Director al companiei media Next Digital, proprietar a două publicaţii critice la adresa regimului chinez, cotidianul Apple Daily şi revista Next, Jimmy Lai a fost arestat luni sub suspiciunea de fraudă şi coluziune cu puteri străine, una dintre infracţiunile reglementate de noua legislaţie chineză privind securitatea care a intrat în vigoare la sfârşitul lunii iunie.

Născut într-o familie bogată din China, Lai a ajuns în Hong Kong la 12 ani și a devenit unul din cei mai proeminenți activiști în favoarea democrației din metropola financiară.

După arestarea sa, sute de polițiști au percheziționat sediul publicației Apple Daily, deținută de Lai. Editorul-șef al Apple Daily, Ryan Law, a filmat și a comentat live pe Facebook momentul în care polițiștii au intrat în clădire. 

【港版國安法】警搜《蘋果》全紀錄:歷史在看

新聞是歷史的初稿,今天《蘋果》迎來史無前例的挑戰,我們更要好好紀錄這一頁。這6分鐘的紀錄,承載著蘋果仝人的堅持。【港版國安法】警搜《蘋果》全紀錄:歷史在看https://bit.ly/3kulymX【壹傳媒聲明】堅守崗位,撐到底! https://bit.ly/3koF0RU【10個方法支持壹傳媒】https://bit.ly/3gKShBX【守護新聞自由|買《蘋果》一齊撐 #WeNeedAppleDaily】https://bit.ly/2PLRwwB=============💪🏼 VIP撐《蘋果》計劃 每月$300起https://bit.ly/30DSNv1=============🍎 黎智英:經營非常困難 請支持訂閱https://bit.ly/2VLuV6g=============🌎《蘋果》英文版現已上架https://bit.ly/2XLjbRZ

Publicată de 香港蘋果日報 pe Luni, 10 august 2020

 

Atât fiii săi cât și Agnes Chow, o cunoscută activistă pentru drepturile omului, au fost eliberați pe cauțiune ieri seară, după ce au fost arestaţi luni, în baza noii legislații privind securitatea națională, impusă de Beijing metropolei financiare în iunie.

Alte 6 persoane, inclusiv cei 4 directori ai companiei lui Jimmy Lai, au fost eliberați. 3 dintre directorii companiei au plătit un total de 100.000 USD HK fiecare, plus garanții pentru a fi eliberaţi pe cauțiune, în timp ce directorul financiar al Next Digital, Royston Chow, a plătit în total 200.000 USD HK plus garanție pentru a fi eliberat.

Royston Chow a spus că a fost cel mai întunecat moment din cariera sa, dar a promis să lupte.

Apple Daily a susținut că au tipărit ieri 550.000 de exemplare, cel mai mare tiraj de la înființare. Mulți susținători au făcut coadă la magazinele pentru a cumpăra ediţia.

BVB | Știri BVB

OMV PETROM S.A. (SNP) (02/02/2023)

Rezultate financiare preliminare la 31 decembrie 2022

IMPACT DEVELOPER & CONTRACTOR S.A. (IMP) (01/02/2023)

Raport auditor S2 2022 art. 108 Legea 24/2017 (R)

BITTNET SYSTEMS SA BUCURESTI (BNET) (01/02/2023)

Raport auditor tranzactii parti afiliate an 2022 - art. 108 Legea 24/2017 (R)