Update articol:

Horia Constantinescu este noul președinte al Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor

Acțiunea va continua până când  toți operatorii economici vor înțelege să depună diligențele necesare pentru a veni în întâmpinarea necesităților consumatorilor”, a precizat Horia-Miron Constantinescu, președinte ANPC. Acțiunea va continua până când  toți operatorii economici vor înțelege să depună diligențele necesare pentru a veni în întâmpinarea necesităților consumatorilor”, a precizat Horia-Miron Constantinescu, președinte ANPC.

Horia Constantinescu este noul președinte al Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor.

 

Decizia a fost luată astăzi de primul ministru Viorica Dăncilă.

Horia Constantinescu, șeful Protecției Consumatorului Constanța, îl înlocuieşte pe Marius Pîrvu. 

În această dimineaţă, angajaţii ANPC au primit  un fel de Armaghedon, la adresa conducerii lui Marius Pîrvu. “Odată cu venirea la conducerea instituţiei ANPC a domnului Marius Pîrvu, în instituţie s-a instalat un regim de haos, teroare şi jaf la drumul mare”, se arată în documentul transmis angajaţilor şi intrat în posesia noastră.     

În materialul distribuit se mai spunea că ar fi fost adus personal prin detaşare din cercul apropiat de cunoştinţe a lui Marius Pîrvu, că ar fi apărut firme de casă.     

Acum câteva zile, europarlamentarul liberal Daniel Buda i-a cerut demisia președintelui ANPC, Marius Pîrvu, afirmând că guvernarea PSD-ALDE permite ca România să devină groapa de gunoi a Europei. El a adăugat că guvernul știe de existența unor duble standarde pentru produse, însă nu acționează. 

Daniel Buda a spus: „Guvernarea PSD-ALDE permite ca România să devină groapa de gunoi a Europei! Demisia președintelui ANPC, Marius Pîrvu, devine obligatorie și nu opțională!

Existența unor standarde duble pentru produsele comercializate în statele din Estul și Vestul Europei este de mult timp un subiect extrem de fierbinte, care frământă spațiul public. Nu și pe cei de la PSD-ALDE. Studiile de specialitate au confirmat existența unei astfel de situații îngrijorătoare. Cu toate acestea, Guvernarea PSD-ALDE, prin instituția din subordinea sa, Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorului, condusă de domnul Marius Pîrvu, a luat decizia de a nu trimite probe în cadrul studiului european de evaluare a diferenţelor privind compoziţia produselor alimentare, pe considerente pe care nu are rost să le discutăm. 
Refuzul de a participa la acest studiu determină ca românii să nu știe exact care produse din România sunt identice cu cele din Franța sau Germania și care produse au o compoziție diferită și mai ales de ce. Românii au dreptul să fie informați și, în același timp, au dreptul să fie apărați de funcționarii din instituțiile statului, plătiți din taxele și impozitele lor. 
Studiile recente confirmă o incidență crescută a numărului de bolnavi de cancer în statele din Estul Europei comparativ cu celelalte state. Din păcate, alimentele slab calitativ provoacă apariția unor boli, de cele mai multe ori fatale pentru consumatori. Cu toate că guvernanții PSD-ALDE cunosc realitatea, aceștia refuză dreptul românilor de a se bucura de acces egal la bunuri de înaltă calitate pe piața unică în mod nediscriminatoriu”.

Recent, preşedintele ANPC Marius Pîrvu a fost întrebat de jurnalişti de ce instituţia pe care o prezidează a refuzat să înscrie ţara noastră într-un proiect european privind cercetarea dublului standard în industria alimentară.

În acel moment, președintele ANPC, Marius Pîrvu, și-a piardut răbdarea, declarând că a luat decizia de a nu trimite date din cauza că România urmă să preia președinția rotativă a UE și, în consecință, „trebuia să fie imparțială, să nu se pronunțe”, în această chestiune.

Jurnaliştii au insistat, cerând explicații suplimentare, potrivit ziare.com. Pîrvu a răspuns că oricum România n-a pierdut nimic pentru că n-a participat la respectivul proiect. Motivul: europenii n-ar fi analizat decât etichete, fără a face analize de laborator pe alimente. Iar un astfel de proiect – de analiză doar la nivelul etichetei – ar desfășura oricum și ANPC, aici în țară, a mai spus Pîrvu.

Când au încercat să-l întrebe pe Niculae Bădălău dacă știa despre faptul că România a refuzat să participe la proiectul european, Marius Pîrvu a încercat să întrerupă demersul, susțînând: „Răspund tot eu!”.

Ulterior, când în sfârșit a putut lua cuvântul, Bădălău a spus că n-a știut despre proiect, având multe domenii de gestionat în minister, dar că se va informa. Apoi, pe un ton măsurat, ministrul Economiei i-a cerut lui Marius Pîrvu să le prezinte cât mai curând jurnaliștilor concluziile studiului ANPC, dar să o facă „mai calm, că e mai bine”.

BVB | Știri BVB

ROMCAB SA (MCAB) (29/11/2022)

Hotarari AGA E - 28.11.2022

AAGES S.A. (AAG) (29/11/2022)

Hotarari CA din 29.11.2022

S.N. NUCLEARELECTRICA S.A. (SNN) (29/11/2022)

Prelungirea Contractului de mandat Director Financiar

CHIMCOMPLEX S.A. BORZESTI (CRC) (29/11/2022)

Notificare Estinvest - indice de alocare pentru oferta publica de cumparare de actiuni emise de CHIMCOMPLEX

COMPA S. A. (CMP) (29/11/2022)

Erata - Convocare AGAE 9/10.01.2023