Update articol:

Horia Constantinescu, fostul şef ANPC, intră în cursa pentru Primăria Constanța

Horia Constantinescu, ANPC

Horia Constantinescu, fostul preşedinte al Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) şi şeful Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC) Constanţa, va candida la Primăria municipiului. Acesta a transmis o solicitare către preşedintele ANPC, solicitând să îi fie acceptată suspendarea din funcţia de comisar şef adjunct la Comisariatul Constanţa, până la organizarea campaniei electorale.

Acesta a scris pe Facebook:

“Am luat decizia suspendării din funcția publică pe care o ocup!
Consider că pârghiile folosite în precampanie și lupta electorală NU TREBUIE SĂ FIE DIN BANII DUMNEAVOASTRĂ!
Este cel puțin ciudat cum unele instituții “înfloresc” o dată la 4 ani, iar în jurul acestei situații publicitatea din BANI PUBLICI pare cea mai bună formă de CAMPANIE ELECTORALĂ!
Se aprind faruri, se plimbă mașini cu girofar, se asfaltează, iar acestea par o formă JENANTĂ de publicitate electorală!
Am muncit și o voi face continuu, nu doar în anul electoral…ca alții! UPDATE: din cauza emotiei si greutatii deciziei S-AU STRECURAT CATEVA GRESELI! (n.r. in scrisoarea catre ANPC)”

Horia Constantinescu spune că nu a decis din partea cărei formaţiuni va candida, dar el a fost numit şef ANPC pe vremea guvernării PSD.

“În motivarea solicitării, vă invederez următoarele: am luat decizia de a candida pentru funcţia de primar al oraşului Constanţa; în sensul celor arătate mai sus, consider că pregătirea acestui demers nu se potriveşte cu statutul de funcţionar public şi mai ales cu cea de comisar şef adjunct; acesta este un interes personal legitim şi nu trebuie dovedit cu acte, în sensul celor care vizează sănătatea, viaţa de familie etc. Odată cu stabilirea datei începerii campaniei electorale, vă rog să luaţi act şi de cererea de suspendare pentru acest motiv”, se arată în solicitarea lui Horia Constantinescu.

Acesta a devenit şeful CJPC Constanţa în anul 2017, iar anul trecut din 8 august 2019 şi până la finalul lunii noiembrie a ocupat funcţia de preşedinte al ANPC.

BVB | Știri BVB

SIF BANAT CRISANA S.A. (SIF1) (30/09/2022)

Raport consolidat pentru semestrul I 2022

PATRIA BANK S.A. (PBK) (30/09/2022)

Modificari in conducerea societatii

SSIF BRK FINANCIAL GROUP SA (BRK) (30/09/2022)

Autorizarea unui membru al Consiliului de Administratie

S.N.G.N. ROMGAZ S.A. (SNG) (30/09/2022)

Alegere Presedinte CA si Comitete consultative