Update articol:

Horia Gustă, Certinvest: Nu cred că vreun partid politic are curajul să repună pe tapet OUG 114

*Combei, BRD Asset Management: „Investitorii străini au ramas cu un gust amar, dupa OUG 114; investitorii mari au cam iesit”

Administratorii fondurilor de investiții consideră că OUG 114, din decembrie 2018, privind introducerea unor măsuri si taxe pentru bănci, energie și alte domenii, nu mai poate reveni în forma inițială.

Horia Gustă, director general Cerinvest, a spus: “Nu cred că vreun partid politic are curajul să repună pe tapet OUG 114, cu taxele ei mari”. El a amintit că, în 2018,  în primele trei zile după OUG 114, indicele BET a scăzut cu 18%: “A creat suficiente turbulente astfel incat sa nu aiba nimeni curaj sa o repuna pe tapet”.

Alexandru Combei, Director de Investiții BRD Asset Management, a spus însă că, în 2019, principalii cumpărători au fost investitorii locali, întrucât investitorii străini au ramas cu un gust amar, dupa OUG 114: “Investitorii mari au cam iesit.”

Potrivit administratorilor de fonduri, în 2019, numărul investitorilor în fonduri cu expunere de peste 50% pe acțiuni a crescut cu aproximativ 7000.

Senatorii au respins, luni, OUG 1/2020 privind unele măsuri fiscal-bugetare şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative, menită să corecteze impactul OUG 114/2018.

Robert Burlan,  Head of Investment Raiffeisen Asset Management, are așteptări moderat pozitive pentru 2020, estimând rezultate bune pentru principalele companii listate, aferente 2019, ceea ce se va translata în distribuția de dividende.

Horia Gustă a declarat că speră ca actualul context politic să lase mediul economic să funcționeze cel puțin până la jumătatea anului. El a precizat că are așteptări și legate de noi emitenți la BVB, după un an cu numeroase emisiuni de obligațiuni.

Cum au valorificat administratorii de fonduri cea mai buna performanta a pietei din ultimii 10 ani?

Publicată de Bursa de Valori Bucuresti pe Luni, 10 februarie 2020