Update articol:

HSBC cumpără pentru 1 liră Silicon Valley Bank UK, protejând depozitele

HSBC a anunţat astăzi o înțelegere de cumpărare a subsidiarei din Marea Britanie a Silicon Valley Bank, care s-a prăbușit vineri, potrivit CNBC.

HSBC a confirmat că filiala sa din Marea Britanie, HSBC UK Bank, a fost de acord să achiziționeze SVB U.K. pentru 1 liră sterlină (1,21 USD). Activele și pasivele companiei-mamă a SVB U.K. sunt excluse din tranzacție.

Guvernul SUA intervine și spune că persoanele cu bani depuşi la SVB vor putea să-și acceseze banii

 

Vânzarea, facilitată de Banca Angliei în consultare cu Trezoreria Regatului Unit, va proteja depozitele clienților SVB U.K., se arată într-un comunicat al Trezoreriei.

Achiziția „îmbunătățește capacitatea noastră de a oferi servicii firmelor inovatoare și în creștere rapidă, inclusiv în sectoarele tehnologiei și științelor vieții, în Regatul Unit și la nivel internațional”, a declarat CEO-ul Grupului HSBC, Noel Quinn.

Ministrul britanic de Finanțe, Jeremy Hunt, a subliniat că acordul „asigură că depozitele clienților sunt protejate și că banca va funcţiona normal, fără sprijinul contribuabililor”.

„Sectorul tehnologic al Regatului Unit este cu adevărat lider mondial și are o importanță uriașă pentru economia britanică, susținând sute de mii de locuri de muncă”, a adăugat el.

Hunt a declarat duminică că administrația Marii Britanii și Banca Angliei lucrează pentru a „evita sau minimiza” daunele potențiale rezultate din falimentul SVB.

În paralel, autoritățile de reglementare din SUA au aprobat duminică planuri de a sprijini deponenții și instituțiile financiare legate de banca mamă din SUA-  SVB.

O mulțime de potențiali cumpărători au prezentat propuneri de achiziție a SVB U.K. de la falimentul de vineri al SVB, pe fondul îngrijorării larg răspândite cu privire la viitorul imediat al multor startup-uri britanice din domeniul tehnologiei și științelor vieții.

CEO-ul Bank of London, Anthony Watson, a declarat că SVB „nu poate fi lăsată să falimenteze, având în vedere comunitatea vitală pe care o servește”: „Aceasta este o oportunitate unică de a ne asigura că Regatul Unit are un sector bancar mai diversificat, permițând în același timp continuitatea serviciilor pentru baza de clienți a SVB din Marea Britanie”.

 

BVB | Știri BVB

Erste Group Bank AG (EBS) (20/03/2023)

Notificare - tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014

BIOFARM S.A. (BIO) (20/03/2023)

Convocare AGA O & E 26/27.04.2023 (data de referinta 13.04.2023)

SIF OLTENIA S.A. (SIF5) (20/03/2023)

VAN la data 31.01.2023 - date finale

ROMPETROL RAFINARE S.A. (RRC) (20/03/2023)

Schimbari in Consiliul de Administratie

ROMPETROL WELL SERVICES S.A. (PTR) (20/03/2023)

Schimbari in conducerea societatii