Update articol:

Huawei ajută băncile de Black Friday să evite supraîncărcarea sistemelor

de David Gordon   

Graba zilelor de Black Friday din acest an a fost mai mare decât oricând, supraîncărcând sistemele băncilor și aruncând în lumina reflectoarelor pe acelea (n.r. băncile) care nu reușiseră să-și actualizeze sistemele de stocare vechi.

O bancă citată într-un raport de la Huawei, a văzut că volumul tranzacțiilor de Black Friday a crescut de zece ori față de ziua precedentă, în timp ce consumatorii se grăbeau să plaseze comenzi pe site-urile de comerț electronic.

În primele câteva secunde după miezul nopții, banca prelucra 30.000 de tranzacții pe secundă, cu 30 la sută mai mult decât la ediția de Black Friday din anul precedent.

O astfel de creștere a IOPS ar supraîncărca rapid sistemele furnizorilor de plăți și ale băncilor care se bazează pe platforme de stocare vechi, a spus Huawei. În același timp, ar evidenția orice deficiențe ale latenței în cadrul sistemelor.

Combinația dintre IOPS insuficient și întărirea latenței ar duce rapid la întreruperi și chiar mai rău, la eșecuri de plată, lăsând clienții frustrați și comercianții cu amănuntul – și furnizorii lor de servicii de plată – pierzându-și veniturile. Huawei compară efectul cu conducerea pe autostradă la miezul nopții, apoi regăsirea brusc în ora de vârf.

Acesta este motivul pentru care băncile inteligente și-au actualizat preventiv stocarea la sisteme all-flash, cum ar fi seria OceanStor Dorado de la Huawei.

Respectând analogia autostrăzilor, OceanStor Dorado extinde efectiv numărul de benzi la care au acces tranzacțiile, rezolvând problema blocajului. În același timp, latența îmbunătățită masiv accelerează și mai mult tranzacțiile prin sistem – echivalentul înlocuirii cabinelor de taxare manuale cu un sistem automat de colectare a taxelor.

OceanStor Dorado 18,000 v6 s-a clasat recent în topul SPC-1 primind 1 punct de referință în tabelul realizat de Consiliului de Stocare al Performanței, întorcând reușita într-o performanță record de 21 de milioane de IOPS, în parte din cauza latenței minime de 0.05ms.

Acest nivel de performanță a însemnat ca băncile care plănuiseră din timp să își actualizeze spațiul de stocare s-au bucurat de cel mai ușor Black Friday pe care l-au avut vreodată, a spus Huawei.

 Advertorial

BVBStiri BVB

SIF MOLDOVA S.A. (SIF2) (22/01/2021)

Notificare prag detineri/vot >5%

DEUTSCHE BANK TURBO LONG 0.10/7/7.5 (EBDBKTL29) (22/01/2021)

Notificare Erste Group Bank AG - Certificatul EBDBKTL29 este sold-out

UAMT S.A. (UAM) (22/01/2021)

Hotarari AGA E 22.01.2021