Update articol:

Huawei: Ambasadorul SUA, Adrian Zuckerman, a încercat să denatureze sensul conceptului de securitate, comerț și libertate, folosind zvonuri nefondate si presupuneri drept dovezi

www.huawei.com www.huawei.com

 

Ambasadorul Statelor Unite în România, domnul Adrian Zuckerman, a încercat să denatureze sensul conceptului de securitate, comerț și libertate, folosind zvonuri nefondate si presupuneri drept dovezi, a transmis Huawei, referitor la mesajul transmis ieri de ambasadorul SUA.

“În plus, a dorit să folosească doar informatiile in avantajul sau pentru a induce în eroare publicul din România, ceea ce reprezintă adevărata amenințare”, au precizat reprezentantii companiei chineze.

Huawei reprezintă o cale greșită pentru dezvoltarea 5G, a transmis Adrian Zuckerman, intr-un editorial.

In replica, Huawei a mai transmis:

  • “Reputația Guvernului Statelor Unite a fost foarte afectată de raportul publicat de Washington Post  săptămâna trecută despre modul în care CIA a folosit o companie producătoare de echipamente de criptare pentru a spiona alte țări, încercand astfel să distragă atenția publicului larg printr-o acțiune în instanță împotriva Huawei.
  • Nu a existat niciodată vreo reglementare sau dovadă care să ateste faptul că Huawei este sub supravegherea guvernului chinez pentru a oferi accesul la tehnologie și informații armatei chineze sau agențiilor de informații chineze. Cu toate acestea,  legea „CLOUD Act” obligă companiile de tehnologie din SUA să furnizeze date atunci când guvernul American le cere acest lucru.
  • UE și statele sale membre au purtat pe perioada a 10 luni discuții pentru a redacta toolbox-ul 5G, în urma cărora au fost definite 9 categorii de riscuri și au fost propuse 29 de metode de atenuare a acestora. Acest toolbox 5G reprezintă un mod de abordare foarte profesionist ce diminuează relevanța conținutului memorandumului de înțelegere referitor la tehnologia 5G propus de Statele Unite, memorandum care confirmă incapacitatea Statelor Unite de a-și gestiona securitatea rețelelor de telecomunicatii pe baza unor criterii tehnice obiective.
  • Huawei salută poziția obiectivă a UE și suntem dispuși să contribuim cu capacitatea noastră profesională și să depunem toate eforturile pentru crearea unei societăți digitale mai bune împreună cu clienții și partenerii noștri români. Avem cea mai mare disponibilitate pentru abordarea problematicilor legate de securitatea cibernetică din România în condiții de deplină siguranță.”

BVBStiri BVB

MedLife S.A. (M) (27/03/2020)

Lansare laborator RT PCR; actualizare informare privind caz pozitiv COVID-19

VRANCART SA (VNC) (27/03/2020)

Comunicat - Masuri Covid-19

S.N. NUCLEARELECTRICA S.A. (SNN) (27/03/2020)

Suspendare temporara procedura de selectie si numire Director Financiar provizor

MECANICA FINA SA (MECE) (27/03/2020)

Raport auditor - art. 82, Legea 24/2017 - SEM. 2 2019