Update articol:

Huawei lansează noi smartphone-uri fără 5G, din cauza sancțiunilor SUA și a lipsei de cipuri

Huawei rezultate financiare primul trimestru 2021 venit

* Huawei a lansat joi noile sale smartphone-uri P50 și P50 Pro fără suport pentru internet 5G super-rapid.

 

Compania Huawei a dezvăluit joi noua sa gamă de smartphone-uri P50, care nu are suport pentru internetul 5G foarte rapid, întrucât gigantul tehnologic chinez se confruntă atât cu sancțiunile SUA, cât și cu o lipsă globală de cipuri, potrivit CNBC.

Compania lansează două modele: P50 și un P50 Pro mai scump. Seria P a Huawei este cunoscută în principal pentru tehnologia de ultimă generație a camerei, iar gama P50 se bazează pe aceasta cu două unități de camere circulare imense.

La P50, modulul principal al camerei are trei obiective: un senzor mare de 50 megapixeli, un obiectiv monocrom de 40MP și un obiectiv cu unghi foarte mare de 13MP. Al doilea folosește un teleobiectiv de 64MP capabil de zoom optic de 3,5x. Huawei spune că acest lucru permite utilizatorilor să mărească de 200x.

Cu toate acestea, niciun model nu acceptă rețelele mobile 5G, în schimb vine cu un chipset 4G de la Qualcomm. Este un semn al modului în care limitele  comerciale impuse de administrația fostului președinte american Donald Trump continuă să aibă impact asupra firmei.

Anul trecut, administraţia de la Washington a introdus restricții, ceea ce înseamnă că producătorii străini care folosesc tehnologia SUA ar trebui să obțină o licență pentru a vinde semiconductori către Huawei. Richard Yu, CEO al grupului de afaceri pentru consumatori Huawei, a avertizat că Huawei ar putea rămâne fără propriile cipuri Kirin de ultimă generație, care sunt fabricate de firma taiwaneză TSMC.

Între timp, Huawei și alți producători de smartphone-uri încep să simtă impactul unei penurii mondiale în semiconductori. Cipurile au fost insuficiente anul acesta, în principal din cauza închiderii fabricilor din cauza Covid-19 și a cererii crescute de electronice. Huawei a dat vina pentru lipsă pe sancțiunile SUA.

“Produsele noastre păstrează în continuare performanța de top”, a spus Yu joi. „Se va experimenta doar o scădere foarte mică a vitezei, aproape neglijabilă.”

„Huawei este un lider global în tehnologia 5G și în tehnologia comunicațiilor”, a adăugat el. „Datorită celor patru runde de restricții din SUA din ultimii doi ani, telefoanele 5G nu sunt la îndemâna noastră și trebuie să mergem cu 4G”.

Huawei P50 începe la un preț de 4.488 de yuani chinezi (695 dolari), în timp ce P50 Pro începe de la 5.988 de yuani (927 dolari).

Ambele telefoane P50 vin cu noul sistem de operare Huawei, Harmony OS, pe care compania l-a introdus ca răspuns la decizia Google de a opri licențierea software-ului Android către firmă din cauza restricțiilor comerciale din SUA.

Yu a declarat joi că peste 40 de milioane de utilizatori Huawei și-au actualizat telefoanele la HarmonyOS 2, o nouă versiune a software-ului său. Începând cu anul viitor, clienții Huawei vor putea actualiza orice model la HarmonyOS, a adăugat el.

BVB | Știri BVB

ONE UNITED PROPERTIES (ONE) (23/05/2024)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014

INFINITY CAPITAL INVESTMENTS S.A. (INFINITY) (23/05/2024)

Autorizarea modificarilor intervenite in Actul Constitutiv

AAGES S.A. (AAG) (23/05/2024)

Finalizarea negocierilor pentru achizitia firmei Electroterm Srl

ONE UNITED PROPERTIES (ONE) (23/05/2024)

Actualizare cu privire la dezvoltarea One Peninsula

C.N.T.E.E. TRANSELECTRICA (TEL) (23/05/2024)

Acceptare mandate membri provizorii Directorat