Update articol:

Huawei licențiază tehnologia 4G pentru mașini Volkswagen

Huawei Volkswagen

Huawei Technologies anuntă că tehnologia sa wireless va fi utilizată pe 30 de milioane de mașini Volkswagen, în urma semnării unui acord de licențiere cu un furnizor al celui mai mare producător auto din lume.

Acordul reprezintă ultimul succes al companiei în valorificarea tehnologiilor sale wireless 4G și 5G. Acestea includ protocoale de comunicații pentru smartphone-uri și mașini conectate, sunt esențiale pentru funcții precum închiderea inteligentă a ușilor, sistemul de infotainment din mașină, localizarea precisă și pentru sistemele avansate de asistență pentru șofer.

Compania a precizat că tranzacția este cel mai mare acord al său de licențiere din sectorul auto.  Huawei a anunțat la începutul acestui an, că se așteaptă să primească mai mult de 1 miliard de dolari în taxe de licențiere a brevetelor de la companii globale pentru cei trei ani anteriori lui 2021.

Volkswagen a comentat pentru Nikkei Asia că „salută faptul că o companie TIC de vârf a acordat unuia dintre furnizorii noștri o licență pentru brevete de comunicații mobile esențiale pentru standard. Această licențiere în lanțul de aprovizionare este un model al modului în care cooperarea din ce în ce mai strânsă între industria de mobilitate și industria informației și comunicațiilor poate avea succes”.

În ultimii 20 de ani, Huawei a încheiat peste 100 de acorduri de licență pentru brevete cu companii importante din Europa, SUA, Japonia și Coreea de Sud.

Cel mai recent acord de licențiere cu furnizorul Volkswagen nu numai că va ajuta Huawei să-și valorifice abilitățile tehnologice, ci și să-și aprofundeze angajamentul față de creșterea industriei vehiculelor electrice (EV). Huawei colaborează deja cu producătorul chinez de mașini electrice Arcfox, o unitate a producătorului auto BAIC Group, susținut de stat, pentru a introduce vehicule electrice echipate cu tehnologia sa de conectivitate.

ADVERTORIAL

BVBStiri BVB

EB EBS TURBO SHORT 0,1/46,5/46 (EBEBSTS36) (27/09/2021)

Tranzactionare valoare rascumparare in piata RVSP pe 28 si 29 Septembrie 2021

Turbo Long on Daimler AG (RCDAITL1) (27/09/2021)

Reluare tranzactionare - ora 12:05 - Notificare Raiffeisen Centrobank AG modificare limita variatie

ROMCAB SA (MCAB) (27/09/2021)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014

TERAPLAST SA (TRP) (24/09/2021)

Hotarari CA 24.09.2021