Update articol:

Huţucă: “Înlocuirea lui Florin Goidea de la conducerea Portului Constanţa nu este făcută pe baza unor performanţe demonstrate, ci este doar o dorință politică” (vezi reacţia lui Marcel Ciolacu)

Deputatul Bogdan Huțucă, președintele PNL Constanța, critică decizia Ministerului Transporturilor de a-l schimba pe Florin Goidea, Directorul Portului Constanța, cu Florin Vizan, susținut de PSD, spunând că “înlocuirea  nu este făcută pe baza unor performanţe demonstrate, ci este doar o dorință politică”.  

Acesta a scris pe Facebook:

“Decizia Ministerului Transporturilor de a-l schimba pe managerul performant al Portului Constanța, în acest context extrem de complicat, va vulnerabiliza poziția strategică a companiei.

Îmi exprim îngrijorarea față de această decizie incorectă și nepotrivită de a-l înlocui pe Florin Goidea de la conducerea Companiei Naționale Administrația Porturilor Maritime Constanța, un manager performant, care a revitalizat portul prin investiții, prin elaborarea de proiecte și accesarea fondurilor europene. Acesta are experiență în domeniul maritim, cunoaște activitatea portului, dar ca manager și-a câștigat respectul prin echidistanță, echilibru, performanță și prin faptul că și-a câștigat funcția prin concurs. De asemenea, nu avem cum să nu remarcăm că a știut să gestioneze situațiile critice într-un context extrem de dificil.

De când a început războiul din Ucraina, Portul Constanța a redevenit un subiect de maximă importanță, iar vizitele și întâlnirile de lucru cu diferiți operatori de talie mondială, precum și cu delegații diplomatice, au repus portul pe tabla de șah a geopoliticii.

Semnalul pe care îl dă astăzi Ministerul Transporturilor este unul nepotrivit, mai ales că înlocuirea nu este făcută pe baza unor performanțe demonstrate, ci este doar o dorință politică. Dacă luăm tot contextul regional, care este unul fragil, Ministerul Transporturilor vulnerabilizează o companie strategică doar pentru a satisface orgoliul unora. Această companie are nevoie de stabilitate, pentru că derulează fonduri de investiții de miliarde de euro, dar mai ales pentru că are un rol simbolic în relațiile cu partenerii noștri din NATO și Uniunea Europeană.

Vom vedea care sunt mizele adevărate ale acestei schimbări în curând”.

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a susținut în această dimineaţă că schimbarea șefului Portului Constanța nu a avut substrat politic, dar că atât el, cât și premierul au fost de mai multe ori la fața locului și au găsit ”un dezastru”.
”Eu nu am avut niciodată vreo discuție privind împărțirea Portului Constanța. Din ce știu acolo nu sunt posturi politice. Acolo a expirat un mandat și s-a efectuat o înlocuire. Eu îmi aduc aminte că am fost de două ori cu ministrul Transporturilor în Portul Constanța, premierul a fost acolo, am fost cu toții și am văzut cu toții că ne-a prins nepregătiți situația din Ucraina. Era Portul Constanța vreo oglindă? Nu! Am găsit un dezastru acolo!”, a spus Marcel Ciolacu.
Florin Goidea a venit în funcție pe 28 decembrie 2020, în Guvernul Cîțu. Acestuia i-a expirat mandatul în 15 august.

 

BVB | Știri BVB

SIF BANAT CRISANA S.A. (SIF1) (30/09/2022)

Raport consolidat pentru semestrul I 2022

PATRIA BANK S.A. (PBK) (30/09/2022)

Modificari in conducerea societatii

SSIF BRK FINANCIAL GROUP SA (BRK) (30/09/2022)

Autorizarea unui membru al Consiliului de Administratie

S.N.G.N. ROMGAZ S.A. (SNG) (30/09/2022)

Alegere Presedinte CA si Comitete consultative