Update articol:

iBanFirst îl recrutează pe Johan Gabriels pentru dezvoltarea business-ului de fintech în Europa de Sud şi Est

iBanFirst, unul dintre fintech-urile B2B cu cea mai mare creştere, recent intrat în România, l-a numit pe Johan Gabriels în funcţia de manager regional pentru Europa de Sud şi Est, calitate în care va superviza inclusiv biroul din România.

Conform unui comunicat remis, miercuri, AGERPRES, Johan Gabriels va coordona strategia de expansiune a iBanFirst în regiunea Europei de Sud şi Est având obiectivul de a oferi companiilor locale soluţii eficiente şi rapide de plăţi internaţionale şi acoperire a riscurilor de schimb valutar.

Johan Gabriels are o experienţă vastă în domeniul financiar şi tehnologic, precum şi o bună cunoaştere a pieţei româneşti, ultimii 12 ani fiind la conducerea mai multor instituţii financiare şi bancare printre care RBS, Banca Comercială Carpatica, Moneycorp şi Ebury. Este unul dintre puţinii experţi în fintech, domeniu care a cunoscut o creştere spectaculoasă în ultimii ani, tot mai multe companii alegând să lucreze cu un astfel de business datorită plăţilor rapide şi transparente, a cursurilor de schimb atractive, dar şi a flexibilităţii şi costurilor mai reduse.

“Numirea lui Johan Gabriels în rolul de manager regional face parte din strategia noastră de extindere în Europa de Sud şi Est. Johan are o carieră de succes în fintech şi cunoaşte specificul acestor pieţe emergente. Sub conducerea sa, vom putea maximiza potenţialul serviciilor oferite de iBanFirst şi vom crea noi oportunităţi de creştere internaţională pentru clienţii noştri, astfel consolidându-ne succesul în regiune”, a declarat Pierre-Antoine Dusoulier, CEO şi fondator iBanFirst.

Expansiunea spre Europa de Sud şi Est a fost posibilă în urma achiziţionării, la începutul anului, a pachetului majoritar al acţiunilor iBanFirst de către fondul american Marlin Equity Partners, printr-un acord evaluat la 200 milioane euro. Fintechul a inaugurat recent primul său birou în regiune, în Bucureşti, sub conducerea lui Alin Latu, iar în următoarele luni intenţionează să deschidă birouri în Bulgaria şi Ungaria.

iBanFirst este un furnizor de servicii financiare care se adresează nevoilor IMM-urilor, ajutându-le să se dezvolte pe plan internaţional şi să îşi simplifice, în acelaşi timp, operaţiunile zilnice. Ca o alternativă la oferta băncilor tradiţionale, iBanFirst a dezvoltat o platformă online de ultimă generaţie care permite companiilor să efectueze tranzacţii rapide, sigure şi rentabile în peste 30 de valute şi să îşi acopere riscurile de schimb valutar.

Fondată la Paris în 2013, iBanFirst este reglementată ca instituţie de plată, deservind peste 4.000 clienţi din întreaga Europă.Compania a atras finanţări de la fonduri de venture capital de top din Europa, printre care Elaia, Bpifrance Large Venture şi NJJ Capital.

BVB | Știri BVB

SIF MUNTENIA S.A. (SIF4) (27/10/2021)

Completare ordine de zi AGAE 15/16 noiembrie 2021

ROMPETROL RAFINARE S.A. (RRC) (27/10/2021)

Raport conform art. 108 din Legea 24/2017 (R)

BIOFARM S.A. (BIO) (27/10/2021)

Desfasurare AGA in contextul SARS-CoV-2

S.N.G.N. ROMGAZ S.A. (SNG) (27/10/2021)

Act aditional cf. art. 234 lit. i Reg. 5 din 2018- ELCEN Bucuresti