Update articol:

IFC a investit 20 milioane de dolari în prima emisiune de obligaţiuni verzi a Raiffeisen

Corporaţia Financiară Internaţională (IFC), parte a Grupului Băncii Mondiale, a anunţat miercuri că a investit echivalentul în lei a 20 de milioane de dolari în prima emisiune de obligaţiuni verzi a Raiffeisen Bank România, informează un comunicat de presă al instituţiei financiare internaţionale.

Anterior, şi Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) a anunţat că a investit 53 de milioane de lei (echivalentul a 11 milioane de euro) în prima emisiune de obligaţiuni verzi a Raiffeisen Bank România.

“Continuând parteneriatul nostru pe termen lung cu Raiffeisen Bank România, obiectivul nostru este să impulsionăm finanţarea de proiecte verzi în România şi să ajutăm ţara să îşi îndeplinească obiectivele de mediu”, a declarat directorul regional al IFC, Vittorio Di Bello.

Săptămâna trecută, Raiffeisen Bank S.A. a plasat în premieră pentru sectorul bancar din România prima emisiune de obligaţiuni verzi senioare preferenţiale. Emisiunea de obligaţiuni a fost adresată investitorilor instituţionali şi a atras 400,575 milioane de lei, cu o maturitate de 5 ani, la un cupon fix de 3,086%, aproximativ 0,5 puncte procentuale peste randamentul titlurilor de stat în lei de referinţă cu aceeaşi maturitate. Cu o cerere de aproape 650 milioane de lei, emisiunea a fost suprasubscrisă de aproape 1,6 ori.

IFC – organizaţie-soră a Băncii Mondiale şi membră a Grupului Băncii Mondiale – este cea mai mare instituţie globală de dezvoltare, concentrată pe sectorul privat din pieţele emergente. Organizaţia este prezentă în peste 100 de ţări. În anul fiscal 2019, IFC a investit peste 19 miliarde de dolari în societăţi private şi instituţii financiare din ţările aflate în curs de dezvoltare, valorificând capacităţile din sectorul privat pentru a contribui la eliminarea sărăciei extreme şi pentru a susţine prosperitatea comună.

BVB | Știri BVB

OMV PETROM S.A. (SNP) (03/10/2022)

Raport tranzactii cu parti afiliate 29 august - 2 octombrie 2022

TRANSILVANIA INVESTMENTS ALLIANCE S.A. (TRANSI) (03/10/2022)

Notificare - rascumparare actiuni proprii 26.09.2022-30.09.2022

FONDUL DESCHIS DE INVESTITII ETF BET PATRIA-TRADEVILLE (TVBETETF) (03/10/2022)

Notificare cu privire la numarul de titluri de participare aflate in circulatie

FONDUL PROPRIETATEA (FP) (03/10/2022)

Notificare - rascumparare actiuni proprii 26 - 30 septembrie 2022