Update articol:
FORUMUL PIEȚEI DE CAPITAL

Ilan Rosen, Superbet: Explorăm oportunități de fuziuni și achiziții regionale și europene (VIDEO)

Superbet urmărește, în continuare, oportunități de fuziuni și achiziții regionale și europene, a spus Ilan ROSEN CFO Superbet, la Forumul Pieței de Capital, ediția a III-a, organizat de Financial Intelligence. Domnia sa nu exclude ca, pe viitor, compania să ia în considerare și listarea la bursă, pe masura ce se va apropia exit-ul fondului Blackstone din actionariat. Ilan Rosen s-a alăturat Suberbet, în urmă cu aproximativ 18 luni, în calitate de CFO al grupului.

Ilan Rosen a spus: “Superbet este un operator de jocuri de noroc, care operează peste 1000 de săli în România, dar are și o ofertă online puternică. Oferim un produs atractiv cu o tehnologie unică.

Superbet este activ și în Polonia și în multe alte țări din Europa, după achiziția noastră recentă a Lucky7.

Operăm prin 8 birouri diferite în întreaga Europă și avem peste 4000 de angajați la nivel global (majoritatea în România). Dezvoltăm propria soluție tehnologică.

Cu aproximativ 1,5 ani în urmă, ca parte a procesului de finanțare pe care l-am desfășurat, fondul Blackstone a făcut prima investiție în România, de 175 milioane euro, într-o tranzacție combinată datorie / capital, astăzi fiind acționari minoritari ai companiei.

Motivul investiției a fost în principal extinderea cotei de piață în mod organic sau prin fuziuni și achiziții.

Credem că putem replica povestea noastră de succes românească pe alte piețe, pe baza tehnologiei noastre unice și a know-how-ului operațional pe care l-am dezvoltat de-a lungul anilor.

Am făcut deja un prim pas, în luna aprilie a acestui an, am finalizat achiziția unui operator online în creștere rapidă (Lucky7) care operează în câteva zone geografice complementare Superbet în Europa, pe care intenționăm să-l sprijinim în continuare sub umbrela Superbet, planul fiind să scalăm prezența noastră geografică.”

Referitor la pandemia Covid, Ilan Rosen a apus: “Cu siguranță am avut o perioadă dificilă, ni s-a cerut să ne închidem toate unitățile în perioada de urgență. Evident, am luat toate măsurile pentru a avea grija de sănătatea clienților și angajaților noștri. Ne-am asigurat că, pe masura ce deschidem sălile, luăm toate măsurile de protecție necesare.

În ceea ce privește aspectul pozitiv, sălile sunt acum din nou deschise după ce starea de urgență a fost ridicată în România și putem vedea evoluții pozitive în rezultatele noastre. În plus, investiția noastră în tehnologie din ultimii 3-4 ani a dat acum roade. Am putut observa o creștere a performanței noastre digitale, iar acest lucru a compensat impactul negativ al închiderii sălilor.”

În viitor, continuăm să explorăm oportunități suplimentare de fuziuni și achiziții regionale și europene, care cel mai probabil vor necesita majorări de capital, finantate prin bănci, Blackstone sau obligațiuni, în funcție de cele mai atractive condiții din acel moment, a mai spus Ilan Rosen: “În ceea ce privește un IPO, este cam devreme acum, deoarece investiția Blackstone a avut loc în 2019 și este de tip Private Equity, care în general durează 3-5 ani până la exit. Asta ar însemna că varianta unui IPO pentru Superbet va fi cu siguranță analizată cu atenție pe măsură ce ne apropiem de data respectivă. Vom fi bucuroși să explorăm piața bursieră din România la momentul respectiv.”

BVBStiri BVB

EB ERSTE GROUP BANK TURBO LONG 0,10/14,00/14,50 (EBEBSTL5) (25/11/2020)

Reluare tranzactionare - ora 10:55 - Notificare Erste Group Bank AG suspendare limita variatie

BRK WTI Turbo Short 44.5 (BKWTITS3) (25/11/2020)

Tranzactionare valoare rascumparare in piata RVSP pe 25 si 26 Noiembrie 2020

SOCIETATEA ENERGETICA ELECTRICA S.A. (EL) (25/11/2020)

Tranzactii raportate conf. art. 92 ind. 3 Legea 24/2017

ALRO S.A. (ALR) (25/11/2020)

ALRO sustine activitatea spitalelor din judetul Olt prin doua donatii