Update articol:

IMPACT Developer&Contractor derulează în perioada 04.01.2022- 21.01.2022 o Majorare de Capital de până la 245 milioane lei (50 milioane Euro) prin Plasament Privat

Impact Developer & Contractor, primul dezvoltator imobiliar listat la Bursa de Valori București (simbol bursier IMP), anunță derularea în perioada 04.01.2022 – 21.01.2022 a unei Majorări de Capital de până la 245 milioane lei prin emiterea unui număr de până la 350 milioane de acţiuni, la preţul de 0,70 lei/acțiune, prin Plasament Privat.

Noua emisiune de Majorare de Capital Social are ca scop susținerea strategiei de dezvoltare a companiei pe următorii 6 ani, ce vizează dezvoltarea de construcții rezidențiale de 1,25 milioane mp, cu o valoare de piață estimată la 1,4 miliarde Euro. Noile proiecte vor fi dezvoltate pe suprafețe mari de teren, în locații unice și remarcabile, cu vecinătăți verzi, construite la standarde nZEB și BREEAM Excellent, folosind principii sustenabile și tehnologii durabile, respectiv utilizând surse alternative de energie și soluții ”smart city”.

Începem în forță anul 2022 și  intenționăm să capitalizăm momentul excelent în care ne aflăm după ce acționarii au aprobat strategia ambițioasă de dezvoltare pe care le-am propus-o, axată pe proiecte mari și sustenabile”, spune Constantin Sebeșanu, CEO al Impact Developer & Contractor.

În prezent, IMPACT deține peste 73 hectare de teren în București, Constanța și Iași, pe care dezvoltă 6 proiecte: GREENFIELD Băneasa, GREENFIELD West, LUXURIA Expoziției si LUXURIA Verdi Parc, în București, BOREAL Plus în Constanța și GREENFIELD Copou în Iași.

În plus, compania vizează creșterea free-float-ului și lichidității acțiunii la Bursa de Valori București.

Acțiunile IMP au închis ultima zi de tranzacționare a anului la prețul de 0,7 lei/acțiune, după un avans de 123% în 2021, pe volume în creștere.

Lansarea Majorării de Capital prin Plasament Privat are la bază Hotărârea Adunării Generale Extraordinare a Acționarilor din data de 20.08.2021, prin care s-a aprobat majorarea capitalului social al Societății, prin aport în numerar, prin una sau mai multe emisiuni de acțiuni ordinare noi, cu un număr maxim de 775 milioane de acțiuni, în decurs de un an. Numărul de acțiuni noi cu care se va Majora Capitalul Social în cadrul acestui Plasament Privat va fi stabilit în urma derulării  acestuia prin decizia Consiliului de Administrație care va constata numărul de acțiuni efectiv subscrise și care va aproba modificarea actului constitutiv al Societății în mod corespunzător.

Cu o experiență de 31 de ani pe piață, IMPACT Developer & Contractor SA este primul dezvoltator imobiliar listat la Bursa de Valori București. Acţiunile IMPACT Developer & Contractor SA (“IMP”) sunt cotate la categoria Premium a Bursei de Valori București, compania având o capitalizare bursieră de 1.102.500.000 lei (la data de 31 decembrie 2021). Societatea utilizează cele mai bune practici de guvernanță corporativă, transparență, responsabilitate si comunicare cu investitorii, recent obținând ratingul 10 la evaluarea VEKTOR realizată de către Asociația pentru Relații cu Investitorii la Bursă din România. Misiunea IMPACT Developer & Contractor este de a dezvolta comunități, prin proiecte sustenabile, la standarde de calitate BREEAM Excellent, certificate nZEB, atât în București, cât și în marile orașe ale țării. Printre proiectele de referință ale dezvoltatorului se numără GREENFIELD Băneasa și Luxuria Residence, acesta din urmă fiind singurul proiect rezidențial din București cu certificare BREEAM Excellent. Ca parte a strategiei de extindere la nivel național, în 2020 IMPACT a demarat în Constanța construcția proiectului rezidențial Boreal Plus, proiect mixt format din vile și blocuri de apartamente, iar anul acesta va demara construcția proiectului rezidențial GREENFIELD Copou, în Iași.

 

 

 

BVB | Știri BVB

SIF BANAT CRISANA S.A. (SIF1) (30/09/2022)

Raport consolidat pentru semestrul I 2022

PATRIA BANK S.A. (PBK) (30/09/2022)

Modificari in conducerea societatii

SSIF BRK FINANCIAL GROUP SA (BRK) (30/09/2022)

Autorizarea unui membru al Consiliului de Administratie

S.N.G.N. ROMGAZ S.A. (SNG) (30/09/2022)

Alegere Presedinte CA si Comitete consultative