Update articol:

Impactul inteligenţei artificiale în industria europeană, dezvoltarea pieţei unice şi reducerea poluării, pe agenda COMPET

Consiliul Competitivitate (COMPET) a adoptat, luni, în prima reuniune din mandatul preşedinţiei României la Consiliul UE, concluziile referitoare la planul coordonat privind dezvoltarea şi utilizarea inteligenţei artificiale “Made in Europe”.

Ministrul Economiei, Niculae Bădălău, care a prezidat reuniunea COMPET, a vorbit despre importanţa crucială pe care o are stimularea dezvoltării şi utilizării inteligenţei artificiale în Europa, prin creşterea investiţiilor în acest sector, prin consolidarea excelenţei în domeniul tehnologiilor şi aplicaţiilor, precum şi prin consolidarea colaborării în privinţa cercetării şi inovării dintre industrie şi mediul universitar.

“Aceste concluzii sunt primele referitoare la inteligenţa artificială, dar cu siguranţă nu sunt şi ultimele, date fiind dezvoltările continue din domeniu, inclusiv privind etica. De exemplu, suntem cu toţii de acord că inteligenţa artificială va avea un impact considerabil asupra vieţilor noastre, inclusiv asupra funcţionării economiei noastre şi a modului în care va fi organizată munca în viitor. Industria europeană trebuie să fie pregătită în acest sens, pentru a-şi menţine competitivitatea pe pieţele globale. (…) Uniunea Europeană trebuie să reacţioneze rapid, să consolideze cooperarea cu privire la inteligenţa artificială, să facă schimb de bune practici, să realizeze sinergii şi să maximizeze impactul investiţiilor în inteligenţa artificială. Aceasta va fi singura cale prin care Europa va reuşi să-i ajungă din urmă pe ceilalţi actori principali”, a afirmat Niculae Bădălău, potrivit Agerpres.

El a precizat, totodată, că o atenţie deosebită va fi acordată consolidării competitivităţii industriei europene şi ameliorării funcţionării pieţei unice şi a declarat că discuţiile din cadrul COMPET au evidenţiat domeniile de predilecţie şi acţiunile necesare pentru exploatarea pe deplin a potenţialului pieţei unice, punându-se accent pe digitalizare şi inovare, precum şi pe legătura tot mai strânsă dintre producţia de bunuri fabricate şi servicii.

În contextul programului “O Europă curată pentru toţi”, Niculae Bădălău a menţionat că a fost salutată iniţiativa preşedinţiei române de a se implica activ şi de a susţine viziunea propusă de Comisia Europeană, care poate conduce la îndeplinirea obiectivului stabilit – şi anume: zero emisii nete de gaze cu efect de seră până în anul 2050, printr-o tranziţie echitabilă din punct de vedere social şi într-un mod eficient din punct de vedere al costurilor. 

BVBStiri BVB

TERAPLAST SA (TRP) (24/09/2021)

Hotarari CA 24.09.2021

S.N. NUCLEARELECTRICA S.A. (SNN) (24/09/2021)

Infiintarea Filialei Fabrica de Prelucrare a Concentratelor de Uraniu-Feldioara

SIF OLTENIA S.A. (SIF5) (24/09/2021)

Raport consolidat - S1 2021

FONDUL PROPRIETATEA (FP) (24/09/2021)

Informatii referitoare la desfasurarea AGA din 29 septembrie 2021

ELECTROMAGNETICA SA (ELMA) (24/09/2021)

Numire Administratori provizorii