Update articol:

Împrumut de 5 milioane de euro acordat  de BERD companiei Raja Constanţa pentru asigurarea alimentării cu apă

Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) sprijină sectorul utilitaților publice de apă  din România cu o facilitate de lichiditate de până la 5 milioane de euro, către  SC Raja Constanţa SA (RAJA), cea mai mare companie regională de apă şi canalizare din ţară, pentru a trece peste criza cauzată de pandemia Covid-19, potrivit unui comunicat.

Facilitatea face parte din Programul de Infrastructură Vitală al Pachetului de Solidaritate BERD, care include lichidităţi de urgenţă pentru principalii furnizorii de infrastructura, precum RAJA.

Majoritar deţinută de judeţul Constanţa, RAJA deserveşte peste trei milioane de consumatori casnici si industriali din şapte judeţe ale Romaniei. RAJA este un client mai vechi al BERD, iar până în prezent a primit cinci împrumuturi in valoare de  101 milioane de euro. Finanţările anterioare au sprijinit compania în efortul de conformare cu directivele UE privind calitatea apei, colectarea şi tratarea apelor uzate.

Ca parte a colaborării cu BERD, RAJA s-a angajat să reducă semnificativ pierderile de apă. În cadrul unui contract bazat pe performanţă, pe care RAJA l-a semnat cu Administraţia şi Gestiunea Sistemelor de Salubritate (Administração e Gestão de Sistemas de Salubridade), compania portugheză de apă face modernizările necesare, oferind în acelaşi timp o garanţie de performanţa. BERD a sprijinit  RAJA în pregătirea contractului, fiind primul de acest gen din sectorul de apă din România.

BERD este cel mai mare investitor instituțional din România. Până în prezent, Banca a investit 8.8 miliarde de euro în 454 de proiecte în diverse sectoare. Activitatea băncii este în prezent dedicată susţinerii economiilor în care investeşte, precum şi companiilor din sectorul privat, pentru a face față pandemiei de Covid-19.

BVBStiri BVB

SIF OLTENIA S.A. (SIF5) (20/01/2021)

Convocare AGAO pentru data de 24.02.2021-varianta in limba engleza

UZTEL S.A. (UZT) (20/01/2021)

Calendar financiar 2021

SIF OLTENIA S.A. (SIF5) (20/01/2021)

Convocare AGAO pentru data de 24.02.2021

VES SA (VESY) (20/01/2021)

Majorare capital social - Certificat de Inregistrare - ASF