Update articol:
Grupul UTI aniversează 30 de ani de activitate

În anul pandemiei, companiile membre UTI au semnat contracte de peste 93 milioane de euro

Grupul de firme UTI aniversează pe 5 octombrie 30 de ani de activitate pe piaţa românească și internațională.

UTI anunţă într-un comunicat de presă: “De la prima tranzacție comercială, care a constat în vânzarea unui laptop, pe 5 octombrie 1990, am ajuns la o prezență activă în data de 5 octombrie 2020 în mai toate etapele și segmentele vieții cetățenilor. De la spital, la scoală, la supermarket, în aeroport sau în metrou, în autobus, pe stadion sau pe canalul Dunăre – Marea Neagră, la frontieră sau într-un centru de comandă al NATO, în România, Polonia, Bulgaria și în alte 15 țări, oamenii beneficiază de produsele și serviciile companiilor din Grupul de firme UTI.

Din octombrie 1990, momentul înființării primei asociații familiale cu scop lucrativ, Grupul de firme UTI s-a dezvoltat constant și și-a diversificat permanent activitatea prin înființarea de noi linii de business: securitate fizică și IT&C, soluții inteligente de transport, eGoverment, IoT (Internet of Things), facility management, instalații aeroportuare și portuare, sisteme de apărare, soluții de instalații tehnice pentru infrastructuri critice și civile, soluții de securitate cibernetică și de protecție a datelor.

UTI a scris istorie în România prin inovarea unor modele de afaceri care i-au asigurat stabilitatea și continuitatea în dezvoltare în cele mai adverse momente și contexte, prin agilitate și prin curajul de a aborda permanent domenii noi și de a promova soluții inovatoare și eficiente. Dezvoltarea într-un mediu economic advers a fost principala realizare a ultimilor ani. Atât la bine, cât și la greu, am avut un singur scop: să ne onorăm angajamentele față de clienți și parteneri, să le satisfacem și chiar să le depășim așteptările.

Pentru a construi o organizație solidă și recunoscută în piață pentru competențele și expertiza sa, așa cum este UTI, de foarte multe ori ne-am asumat riscuri, am propus soluții inovatoare sau am ales să investim resurse proprii în proiecte vitale pentru comunități. Exemple în acest sens sunt: NETCITY – Infrastructura de fibră optică a municipiului București – concesiune în care am investit 35 mil euro, Construcția Aeroportului Internațional din Cluj-Napoca, în care am investit aproximativ 10 mil euro, Realizarea sistemului de securitate perimetrală a Portului Constanța, care a implicat o investiție de 16 mil euro și multe altele.

De asemenea, am realizat acțiuni de pionierat: am implementat primele sisteme inteligente de management al traficului din România, furnizăm soluții de securitate cibernetică și de semnare electronică a documentelor, am securizat porturi, dar și cele mai importante aeroporturi naționale, am realizat primele centre de management al situațiilor de urgență, contribuim la construcția de noi magistrale de metrou, noi terminale în aerogări și spitale.

Am contribuit la creșterea capabilității Sistemului Național de Apărare Aeriană prin instalarea de sisteme radar împreună cu parteneri de top din domeniu și am furnizat module esențiale pentru componente software ale sistemului NATO AGS.

Cel de-al 30-lea an de activitate a UTI ne găsește cu o echipă managerială înnoită și întinerită, foarte profesionistă și eficientă, cu o expertiză tehnică și un know-how unice, în continuă dezvoltare, cu un capital intelectual de invidiat, format din invenții și inovații, cu acceași dorință de dezvoltare și de afirmare dintodeauna.

Toate acestea au făcut posibil ca în acest an, marcat de pandemie, UTI să se reinventeze și companiile membre să înregistreze creșteri semnificative, semnând contracte în valoare de peste 93 de milioane de euro. Clienții continuă să aibă încredere în noi și aceasta este satisfacția noastră supremă.

Aproape 60% dintre contractele semnate în 2020 au ca obiect oferirea de servicii de facility management și livrarea de echipamente de scanare cu raze X pentru aeroporturi. Urmează, cu o pondere egală, de câte 15%, contracte în care societățile membre UTI realizează lucrări de construcții și implementează sisteme inteligente de management al traficului, pornind de la concepte software dezvoltate intern sau customizate de echipa noastră de specialiști, precum și sisteme complexe de securitate fizică și de supraveghere video. Lista este completată de proiecte în cadrul cărora livrăm servicii de încredere eIDAS, precum și servicii de arhivare electronică, de securizare a datelor și de identitate digitală.

Dincolo de expertiza dovedită în domeniile în care activăm, companiile UTI s-au dezvoltat și consolidat datorită capacității de a reacționa la cerințele și nevoile oamenilor. Suntem ghidați permanent de dorința de a crește mobilitatea, confortul și siguranța cetățenilor.

Însă, anul acesta ne găsim cu toții în fața unei provocări nu doar din perspectivă economică, ci și a sănătății publice. Criza sanitară fără precedent ne-a determinat să ne completăm portofoliul cu tehnologie de ultimă oră pentru protecția totală, impenetrabilă, eficientă a oricărui spațiu, fie el industrial, public sau privat. Suntem din nou cu un pas înainte, capabili să oferim oricărei incinte statutul de “covid safe”.

Pentru următorii ani, Grupul UTI are planuri la fel de ambițioase, ne propunem să dezvoltăm în continuare proiecte care să răspundă nevoilor oamenilor, corporațiilor și instituțiilor. Vom oferi soluții adaptate fiecărui client, aceasta fiind o constantă a evoluției noastre și o fundație solidă pentru viitor”.

 

 

BVBStiri BVB

PREBET SA AIUD (PREB) (29/10/2020)

Notificare prag detineri/vot>10%

BRK Dow Turbo Long 26350 (BKDOWTLA5) (29/10/2020)

Tranzactionare valoare rascumparare in piata RVSP pe 30 Octombrie si 02 Noiembrie 2020

S.N.G.N. ROMGAZ S.A. (SNG) (29/10/2020)

Disponibilitate Raport 9 luni si T3 2020 si teleconferinta

CEMACON SA (CEON) (29/10/2020)

Hotarari AGA E 29.10.2020

WTI LIGHT SWEET TURBO LONG 1/32.5/35 (EBWTITL61) (29/10/2020)

Tranzactionare valoare rascumparare in piata RVSP pe 30 Octombrie si 02 Noiembrie 2020