Update articol:

În primul trimestru din 2021, Huawei a obţinut un venit de 152,2 miliarde CNY, o scădere de 16,5% faţă de anul trecut

Huawei rezultate financiare primul trimestru 2021 venit

În primul trimestru din 2021, Huawei a obţinut un venit de 152,2 miliarde CNY, o scădere de 16,5% faţă de anul trecut, rezultatele fiind conform estimărilor, potrivit unui comunicat de presă.

Compania a înregistrat o creştere constantă, în timp ce veniturile generate de produsele pentru consumatori au scăzut, în mare parte ca urmare a vânzării brandului de dispozitive inteligente Honor în noiembrie 2020. Marja de profit net a Huawei a urcat cu 3,8 procente[1] până la 11,1% faţă de anul trecut – creştere datorată eforturilor companiei de a îmbunătăţi calitatea operaţiunilor şi de a creşte eficienţa, dar şi datorită veniturilor de 600 de milioane de dolari din redevenţe pentru brevete, anunță reprezentanții Huawei.

„Pentru noi, 2021 va fi un alt an plin de provocări, dar este şi anul în care strategia noastră de dezvoltare pentru viitor va începe să prindă contur”, a afirmat Eric Xu, Huawei’s Rotating Chairman. „Le mulţumim clienţilor şi partenerilor pentru încrederea acordată. Indiferent de provocările cu care ne vom confrunta, vom rămâne puternici. Nu doar pentru a supravieţui, ci pentru a creşte într-un mod sustenabil. Ca întotdeauna, ne vom concentra pe nevoile clienţilor noştri şi vom oferi valoare practică partenerilor noştri.”

Huawei îşi concentrează toate eforturile pentru a folosi tehnologia 5G la capacitate maximă. Compania ajută operatorii din toată lumea să construiască reţele 5G, răspunzând nevoilor consumatorilor şi clienţilor industriali și sporind eficienţa furnizării de servicii. Huawei continuă să îşi extindă capacităţile de inginerie software şi să intensifice investiţiile în domeniu pentru a creşte treptat veniturile din aplicaţii software şi servicii.

„Ca întotdeauna, priorităţile noastre rămân inovarea tehnologică şi investiţiile importante în cercetare și dezvoltare, în timp ce lucrăm la identificarea unor soluţii pentru aprovizionare neîntreruptă, într-o piaţă cu restricţii”, a subliniat Xu. „Vom continua să inovăm şi să depăşim limitele tehnologiei.”

  1. Informaţiile financiare prezentate reprezintă cifre care nu au fost verificate prin audit financiar şi care au fost calculate conform Standardelor Internaţionale de Raportare Financiară; curs valutar la finalul lunii martie 2021: US$1 = CNY6.5670 (sursă: agenţii externe)