Update articol:
Conferinţa Plenipotenţiarilor Uniunii Internaţionale a Telecomunicaţiilor (ITU) - PP22

În ultimii patru ani, Guvernul pakistanez a contractat 79 de noi proiecte de peste 266 de milioane USD, oferind acoperire pentru 28 milioane de oameni (ministrul IT Syed Amin Ul Haque)

Delegatia pakistaneza la Conferinta ITU - PP 22. Delegatia pakistaneza la Conferinta ITU - PP 22.

Pakistanul este angajat să lucreze pentru un internet accesibil, o conectivitate universală și semnificativă și o strânsă cooperare globală și regională, a declarat, duminică,  ministrul federal pentru IT și Telecomunicații Syed Amin Ul Haque, la Conferința ministerială (ITU-PP 2022) de la București, România.

Guvernul Pakistanului, prin inițiativa Universal Services Fund (USF), derulează diverse programe de infrastructură și servicii de telecomunicații, care joacă un rol esențial în furnizarea de internet de mare viteză comunităților care nu sunt deservite sau sunt greu de conectat. Programele bazate pe subvenții accelerează Transformarea Digitală și ajută comunitățile marginale să intre în ecosistemul digital, cu accent deosebit pe incluziunea de gen, a adăugat ministrul pakistanez.

În ultimii patru ani, Guvernul pakistanez a contractat 79 de noi proiecte în valoare de peste 266 de milioane USD pentru a oferi acoperire pentru 28 de milioane de oameni, a adăugat ministrul.

De asemenea, în cadrul programului de transformare digitală, guvernul pakistanez are în vedere un plan ambițios „Smartphone for All”, urmând o strategie de implementare pe mai multe direcții. Acesta va varia de la intervenții politice pentru crearea unui mediu de reglementare armonizat până la programe de conștientizare digitală și de dezvoltare a competențelor pentru valorificarea unei culturi a cercetării și inovației locale.

Mai mult decât atât, pentru furnizarea sporită, fără întreruperi și transparentă, a serviciilor guvernamentale, guvernul pakistanez implementează  un ecosistem guvernamental inteligent, care ajută la furnizarea de servicii publice eficiente.

Ministrul federal pentru IT a declarat că guvernul pakistanez are o viziune puternică și pentru tinerii talentați din Pakistan, oferind oportunități în care aceștia se pot lansa în antreprenoriat . În acest scop, Guvernul oferă un mediu favorabil tinerilor talentați prin înființarea de Incubatoare Naționale, bazate pe tehnologie, a spus el.

În cursul anului trecut, spațiul pentru  start-up-uri pakistanez a atras atenția globală a unor investitori renumiți și firmelor de capital de risc, primind investiții record, cu o creștere de 275%, a mai spus ministrul pakistanez.

Syed Amin Ul Haque la București: Pakistanul este una dintre cei mai afectate țări de schimbările climatice din lume

În ciuda faptului că se află pe cel mai scăzut loc în clasamentul global al emisiilor de carbon, Pakistanul este una dintre cei mai afectate țări de schimbările climatice din lume.

Ministrul a spus: “Inundațiile recente din țară au fost devastatoare, iar ravagiile lăsate în urmă sunt în afara tărâmului imaginației. Fiind o țară cu 220 de milioane de locuitori și 64% dintre tinerii sub 30 de ani, suntem gata să pariem toate resursele și eforturile noastre pe viitorul nostru. Un viitor care asigură o creștere digitală cuprinzătoare, universală și durabilă”.