Update articol:

Încă 500 de trupe americane vor fi dislocate în Polonia, România, Germania și Grecia, spune Pentagonul

pentagon

Pentagonul a anunțat luni că alte 500 de trupe americane vor fi dislocate în Europa pentru a întări flancul NATO, inclusiv Polonia, România, Germania și Grecia.

Secretarul de presă al Pentagonului, John Kirby, a anunțat luni noile desfășurări, despre care el a spus că sunt poziționate pentru a sprijini forțele americane aflate deja în Europa, ca răspuns la invazia Ucrainei de către Rusia, potrivit CNN.

Noile desfăşurări includ avioane de realimentare KC-135 de la baza Forțelor Aeriene Fairfield din Spokane, Washington, în Grecia, împreună cu 150 de militari personal pentru sprijinul pentru realimentare. Un centru de operațiuni de sprijin aerian format din 40 de militari din Fort Stewart, Georgia, se desfășoară în Polonia și România. Și 300 de angajați americani se desfășoară în Germania pentru a alcătui o companie de muniție modulară din Fort Bragg, Carolina de Nord și o companie de întreținere de sprijin din Fort Stewart.

„Acestea sunt forțe pur defensive”, a spus Kirby. „Aceștia sunt facilitatorii. Și am spus înainte, când am trimis cei 7.000 militari, că vor exista facilitatori asociați cu ei. Aceasta face parte din acest sprijin.”

Forțele ruse continuă să înregistreze mai mult succes în sudul Ucrainei. Ei au preluat controlul asupra Kherson, un oraș de pe coasta Mării Azov și al Berdyans’k, un alt oraș de coastă, a spus Kirby. De asemenea, SUA consideră că Rusia deține controlul asupra centralei nucleare de lângă râul Nipru, a spus Kirby.

„Credem că sunt foarte țintiți să ia Mariupol, Mariupol este un loc violent în acest moment, acesta este o altă locație pentru incendii și bombardamente cu rază lungă de acțiune”, a adăugat Kirby.

Forțele ruse continuă să se bazeze din ce în ce mai mult pe „focuri cu rază lungă de acțiune”, inclusiv „bombardare, lovituri cu rachete și artilerie cu rază lungă de acțiune în centrele orașelor”, a declarat luni secretarul de presă al Pentagonului.

SUA nu văd forțele ruse să preia controlul asupra Kievului. Există „lupte grele în afara” Harkivului și „încă încearcă să încercuiască” orașul Cernihiv din nord, a adăugat Kirby.

Un mare convoi militar rusesc în afara Kievului este „încă blocat”, a declarat luni, purtătorul de cuvânt al Pentagonului, John Kirby, reporterilor.

„Nu credem că pe parcursul weekendului că a făcut vreun progres”, a adăugat el.

Scopul principal al convoiului este în principal „reaprovizionarea”, a spus Kirby.

„Când te uiți la imaginile din aer, poți să vezi multe din ele, nu arată atât de mult ca niște vehicule blindate. Asta nu înseamnă că nu există vehicule de luptă acolo, nu avem vizibilitate perfectă”, a spus Kirby.

BVB | Știri BVB

Turbo Certificates on Natural Gas Future (RBNAGTL2) (04/12/2023)

Notificare Raiffeisen Bank International AG referitoare la certificatul RBNAGTL2

Sphera Franchise Group (SFG) (04/12/2023)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014

EB TLV TURBO LONG 11.5999995/1.7859/1.8290 (EBTLVTL4) (04/12/2023)

Reluare tranzactionare - ora 16:55 - Notificare Erste Group Bank AG suspendare limita variatie

CHIMCOMPLEX S.A. BORZESTI (CRC) (04/12/2023)

Rascumparare actiuni proprii in perioada 27-29.11.2023