Update articol:

India şi Rusia atenţionează asupra grupurilor teroriste care operează din Afganistan

afganistan

India şi Rusia au convenit miercuri să-şi aprofundeze cooperarea antiteroristă, pe fondul preocupărilor că grupurile militante străine ce operează de pe teritoriul Afganistanului reprezintă o ameninţare pentru Asia Centrală şi India, informează Reuters, potrivit Agerpres.

Atât India, cât şi Rusia sunt profund îngrijorate de evoluţiile din Afganistan, a declarat un oficial guvernamental indian în urma unei întâlniri la New Delhi între secretarul Consiliului de Securitate al Rusiei, Nikolai Patruşev, şi consilierul indian pentru securitate naţională Ajit Doval.

Situaţia regională s-a schimbat dramatic după retragerea SUA din Afganistan şi preluarea puterii de către talibani, a notat oficialul citat.

În cursul discuţiilor de la Delhi, cei doi oficiali indian şi rus au convenit că talibanii trebuie să-şi ţină promisiunile, ce includ respectarea drepturilor fundamentale ale omului, inclusiv ale femeilor, şi să nu permită folosirea teritoriului afgan de către grupuri militante.

“A existat o convergenţă de vederi în ce priveşte prezenţa grupurilor teroriste internaţionale în Afganistan şi ameninţarea teroristă în Asia Centrală şi India”, a spus oficialul indian.

India se teme că grupurile militare care operează din Pakistan ar putea folosi şi teritoriul Afganistanului pentru a pregăti atacuri şi consideră că Pakistanul are o responsabilitate în acest sens având în vedere legăturile sale apropiate cu talibanii.

Rusia, la rândul său, se teme că tulburările din Afganistan s-ar putea extinde în Asia Centrală, pe care o consideră flancul său defensiv sudic, precum şi o sferă de influenţă din care ar putea emana ameninţări islamiste radicale.

Nikolai Patruşev şi Ajit Doval au discutat despre aprofundarea cooperării bilaterale în domeniul securităţii, cu accent pe întărirea cooperării antiteroriste, combaterea migraţiei ilegale şi a traficului de droguri, a menţionat într-un comunicat Consiliul de Securitate al Rusiei.

BVB | Știri BVB

CONPET SA (COTE) (12/08/2022)

Raport semestrial S1 2022

BITTNET SYSTEMS SA BUCURESTI (BNET) (12/08/2022)

Informare Depozitarul Central - operare majorare capital social - nr. actiuni

CONPET SA (COTE) (12/08/2022)

Convocare AGOA & AGEA 20(21).09.2022

BIOFARM S.A. (BIO) (12/08/2022)

Raport semestrial S1 2022