Update articol:

India vrea să interzică criptomonedele private precum bitcoin și să dezvolte o monedă digitală națională

Sursa foto: pixabay.com/photos/indian-flag-flag-india-2766035/

Guvernul Indiei intenționează să introducă un proiect de lege în camera inferioară a țării prin care să  interzică criptomonedele private precum bitcoin și să creeze  o criptomonedă națională, potrivit CNCB.

Proiectul de lege, numit „Cryptocurrency and Regulation of Official Digital Currency Bill”,  va crea un cadru legal care va facilita înfiinţarea unei monede digitale oficiale care să fie emisă de Banca pentru Rezerve a Indiei”, potrivit agendei publicate vineri de camera inferioară a Parlamentului.

În plus, „proiectul de lege urmărește, de asemenea, să interzică toate criptomonedele private din India, dar permite anumite excepții pentru a promova tehnologia de bază a criptomonedelor și utilizările sale”.

Criptomoneda Bitcoin a crescut circa 20% vineri, după ce Elon Musk a adăugat hashtagul #bitcoin pe Twitter, potrivit CNBC..

Nu este prima dată când parlamentarii indieni adoptă o poziție atât de puternică în ceea ce privește criptomonedele. În 2018, un grup guvernamental indian a recomandat interzicerea tuturor criptomonedelor private și a propus pedepse  până la 10 ani de închisoare.

În același an, ministrul indian de finanțe de atunci, Arun Jaitley, a declarat: „Guvernul nu recunoaște criptomoneda ca mijloc legal de plată sau monedă și va lua toate măsurile pentru a elimina utilizarea acestor active criptografice în finanțarea activităților ilegitime sau ca parte a sistemului de plăți . ”

Autoritatea de reglementare a politicii monetare din India a interzis temporar tranzacțiile criptografice după o serie de activități frauduloase în 2018, dar politica a fost ulterior anulată de Curtea Supremă a Indiei în martie 2020.

Multe țări – inclusiv Statele Unite, China, Japonia, Canada, Venezuela, Estonia, Suedia și Uruguay – au explorat ideea înfiinţării propriilor valute digitale.

Cu toate acestea, există diferențe semnificative între monedele digitale naționale și criptomonedele private, cum ar fi bitcoin. Criptomonedele precum bitcoin sunt descentralizate, în timp ce monedele digitale naționale sunt de obicei centralizate.

Cu un PIB de aproape 2,9 trilioane de dolari, India este a cincea cea mai mare economie mondială, înaintea Regatului Unit, Franței și Italiei, potrivit Băncii Mondiale.

În timp ce investițiile străine au scăzut în general în 2020, India a fost una dintre singurele economii majore din lume care a înregistrat o creștere. Conferința Națiunilor Unite pentru comerț și dezvoltare estimează că investițiile străine directe în India au crescut cu 13% în 2020 comparativ cu 2019.

 

BVBStiri BVB

SOCIETATEA ENERGETICA ELECTRICA S.A. (EL) (02/08/2021)

Indicatori operationali cheie preliminari S1 2021

BANCA COMERCIALA ROMANA - OB. 2026 (BCR26) (02/08/2021)

Comunicat - Rezultate financiare S1 2021

SIF BANAT CRISANA S.A. (SIF1) (02/08/2021)

Amendament la Documentul de informare publicat in raportul curent din 17.08.2020

DAFORA SA (DAFR) (02/08/2021)

Raport auditor - art. 92 ind. 3 Legea 24/2017-Sem.I 2021

FONDUL PROPRIETATEA (FP) (02/08/2021)

Notificare rascumparare actiuni proprii 26 - 30 iulie 2021