Update articol:
Indicele Dow scade cu aproape 800 de puncte, din cauza temerilor privind încetinirea economică 

UPDATE: Scad şi acţiunile asiatice, după declinul acţiunilor americane

Sursa CNBC

ACTUALIZARE: Acțiunile asiatice au scăzut şi ele astăzi, în urma declinului de ieri al acțiunilor de pe Wall Street, cel mai mare de la mijlocul lunii octombrie, deși contractele futures din SUA au avansat după ce China a reiterat oficial optimismul președintelui Donald Trump în timpul negocierilor comerciale bilaterale.

Acţiunile au scăzut în Japonia, Coreea, Australia și Hong Kong, deși scăderile au fost mai mici decât declinul de 3,2% afișat de Indicele S & P 500. După zilele de tăcere privind acordul încheiat sâmbătă de Trump și președintele chinez Xi Jinping, Ministerul Comerțului din China a declarat că negocierile comerciale vor continua pe baza unui calendar și că țara va implementa anumite elemente cât mai curând posibil. La rândul său, Trump a scris pe Twitter că va exista o “înțelegere reală” cu China sau deloc. 

Pactul comercial bilateral dintre președintele american Donald Trump și președintele chinez Xi Jinping a fost “o eroare deoarece subminează sistemul comercial global”, consideră Adam Triggs, director de cercetare, Biroul Asiatic de Cercetări Economice al Universității Naționale Australiene. “Există probleme veritabile în sistemul de tranzacționare pe care G-20 trebuie să le abordeze. Concentrarea constantă a lui Trump asupra tranzacțiilor bilaterale distrage G-20 de la aceste probleme reale”, a declarat Triggs pentru CNBC.

Stephen Nagy, profesor asociat la Universitatea Creștină Internațională din Tokyo, a declarat: “După armistițiul de 90 de zile, tensiunile comerciale vor continua și chiar se vor adânci”.

…………..

Acţiunile americane au scăzut brusc marţi, acesta fiind cel mai mare declin de la începutul lunii octombrie, deoarece investitorii sunt îngrijorați în privința unui fenomen de pe piața obligațiunilor care semnalează o posibilă încetinire economică, potrivit CNBC. La acest lucru se adaugă îngrijorările legate de comerțul dintre SUA și China.

Indicele Dow Jones Industrial Average a scăzut cu 799,36 puncte, sau 3,1%, pentru a închide ședința la 25,027 și a avut cea mai proastă zi din 10 octombrie.  Pe parcursul zilei, Dow a scăzust cel mai mult cu peste 800 de puncte.

Indicele S&P 500 a scăzut cu 3,2 procente, pentru a închide la 2,700.06. Acest indicator de referință a scăzut sub media mobilă de 200 de zile, ceea ce a determinat o creștere a vânzărilor din partea fondurilor pe bază de algoritmi. Companiile financiare au avut cele mai slabe performanţe din S&P 500, scăzând cu 4,4%. Companiile de utilităţi au reprezentat singurul sector cu aprecieri din S&P 500, fiind în creștere cu 0,16%.

Nasdaq Composite a scăzut, de asemenea, cu 3,8%, la 7,158.43. Russell 2000, care urmărește acțiunile cu capital mic, a scăzut cu 4,4%, ajungând la 1,480.75, marcând cea mai gravă zi din 2011. Volumul tranzacțiilor cu acţiunile din SUA a fost, de asemenea, mai mare decât de obicei pe Wall Street.

Randamentul bondurilor Trezoreriei pe trei ani l-a depăşit, luni, pe cel al bondurilor corespondente pe cinci ani. Atunci când se întâmplă o așa-zisă inversiune a curbei randamentului – tranzacționarea randamentelor pe termen scurt la niveluri peste ratele pe termen mai lung – unii analişti spun că ar putea să urmeze o recesiune, deși este posibil să treacă ani buni după declanșarea acestui semnal. Acţiunile  au început să scadă la minimul zilei după ce Jeffrey Gundlach, CEO al Doubleline Capital, a declarat pentru Reuters că această inversiune indică faptul că economia “este gata să încetinească”.

Semnalele din piața obligațiunilor au determinat investitorii să renunțe la acțiunile bancare din cauza îngrijorării că acest fenomen le-ar putea afecta marjele de creditare.

SPDR S&P Bank ETF (KBE)  a scăzut cu 5,3%. Acțiunile  J.P. Morgan Chase, Citigroup și Bank of America au scăzut cu peste 4%.

Citigroup și Morgan Stanley au atins minimul ultimelor 52 de săptămâni, împreună cu Regionals Financial, Citizens Financial și Capital One. SPDR Regional Banking ETF a scăzut cu 5,5% și a închis la 20% sub nivelul ultimelor 52 de săptămâni, având  cea mai proastă zi din martie 2017.

“Nici o faptă bună nu este nepedepsită”, a spus Art Hogan, strateg principal la B. Riley FBR, adăugând: “Pe măsură ce ne confruntăm cu îngrijorări legate de schimburile comerciale, vom obţine o curbă inversată a randamentelor şi o altă cărămidă adăugată zidului de îngrijorare”.

Volumul tranzacțiilor a crescut marți, mai mult de 159 milioane de acțiuni ale SPDR S & P 500 Trustul ETF (SPY) fiind tranzacţionate. Media volumului SPI pe 30 de zile este de 110,5 milioane. Aceste mişcări vin din cauza faptului că mâine piaţa de capital din SUA va fi închisă  din respect pentru fostul preşedinte George Bush, ale cărui funeralii vor avea loc mâine.

Acţiunile au crescut luni, în urma anunţului semnării armistiţiului dintre SUA şi China, care au decis să suspende tarifele suplimentare pentru bunuri la 1 ianuarie. Dow a crescut cu mai mult de  300 de puncte. Contractele futures au crescut duminică seara, în timp ce investitorii au aplaudat știrile. Contractele futures pe indicele Dow  au urcat cu aproape 500 de puncte înainte de deschiderea de luni. Dar discrepanțele cu priviere la momentul în care ar începe armistițiul au dus la confuzie. În timp ce consilierul economic al președintelui Donald Trump, Larry Kudlow, a declarat luni reporterilor că suspendarea va începe de la 1 ianuarie, Casa Albă a emis mai târziu o declarație corectată, declarând că perioada de armistițiu de 90 de zile va începe pe 1 decembrie.

China și SUA s-au angajat într-un meci tensionat asupra comerțului, ambele țări lovind economiile cu taxe asupra mărfurilor importate. Administrația lui Trump a aplicat până acum tarife la importurile chineze în valoare de 250 miliarde de dolari, în timp ce guvernul președintelui chinez Xi Jinping a impus tarife de 110 miliarde dolari în bunuri din SUA.

 

 

 

 

 

 

BVBStiri BVB

C.N.T.E.E. TRANSELECTRICA (TEL) (28/07/2021)

Modificare componenta Comitete consultative din cadrul CS

FONDUL PROPRIETATEA (FP) (28/07/2021)

Plata unor dividende speciale

ONE UNITED PROPERTIES (ONE) (28/07/2021)

Notificare SSIF BRK Financial Group privind stabilizarea

ALUMIL ROM INDUSTRY S.A. (ALU) (28/07/2021)

Raport conf. art. 92 ind. 3 Legea 24/2017- Sem I 2021