Update articol:

Indicele Hang Seng din Hong Kong scade cu 2% pe fondul opririi tranzacționării Evergrande

  • Tranzacționarea acțiunilor cotate la Hong Kong ale grupului China Evergrande a fost întreruptă luni, în timp ce investitorii continuă să monitorizeze situația

  • Merck și Ridgeback Biotherapeutics au anunțat vineri că au dezvoltat un medicament care reduce riscul de spitalizare sau deces cu aproximativ 50% la pacienții cu Covid.

  • Piețele din China sunt închise aproape toată această săptămână pentru sărbători și urmează să se redeschidă vineri. Piețele sud-coreene sunt, de asemenea, închise luni.

 

Piețele asiatice au fost mixte în şedinţa de tranzacţionare de azi, indicele Hang Seng din Hong Kong scăzând cu peste 2%. Tranzacționarea acțiunilor China Evergrande a fost întreruptă, deoarece a revenit îngrijorarea investitorilor din jurul dezvoltatorului imobiliar îndatorat.

Tranzacționarea acțiunilor Evergrande Property Services a fost, de asemenea, suspendată, firma declarând că există un anunț iminent cu privire la o „posibilă ofertă generală pentru acțiunile companiei”.

În același timp, acțiunile unui alt dezvoltator imobiliar chinez – Hopson – au fost suspendate. Hopson a declarat că și-a suspendat acțiunile în așteptarea unei „tranzacții majore” în baza căreia a fost de acord să achiziționeze acțiunile unei alte companii.

Investitorii au continuat să monitorizeze situația din jurul Evergrande, care a ratat două plăți de dobânzi pentru obligațiuni în ultimele săptămâni.

Între timp, acțiunile din Asia-Pacific au evoluat mixt după ce Merck a anunțat noul său tratament antiviral Covid oral, care reduce riscul de spitalizare sau deces. În Japonia, Nikkei 225 a scăzut cu 1,42%, în timp ce indicele Topix a scăzut cu 0,92%. Acțiunile australiene au crescut, cu S & P / ASX 200 în creștere cu 0,93%. Cel mai cuprinzător indice MSCI al acțiunilor Asia-Pacific în afara Japoniei a scăzut cu 0,34%.

Merck și Ridgeback Biotherapeutics au anunțat vineri că au dezvoltat un medicament care reduce riscul de spitalizare sau deces cu aproximativ 50% la pacienții cu Covid. Dacă este autorizat de organismele de reglementare, medicamentul ar putea fi primul medicament antiviral oral pentru Covid.

Companiile intenționează să solicite autorizație de urgență pentru tratamentul antiviral Covid după ce medicamentul a arătat „rezultate convingătoare” în studiile clinice.

Piețele din China sunt închise pentru cea mai mare parte a acestei săptămâni pentru o vacanță și urmează să se redeschidă vineri. Piețele sud-coreene sunt, de asemenea, închise luni pentru vacanță.

 

BVB | Știri BVB

PRIMARIA ORASULUI NAVODARI (NAV27) (25/10/2021)

Plata cuponului 25 si rambursare rata principal 25 & calcul rata dobanda pentru cuponul 26

PRIMARIA ORASULUI SIRET (SRE28) (25/10/2021)

Plata cuponului 25 si rambursare rata principal 24 & calcul rata dobanda pentru cuponul 26

Erste Group Bank AG (EBS) (25/10/2021)

Notificare - detineri > 4%

PURCARI WINERIES PUBLIC COMPANY LIMITED (WINE) (25/10/2021)

Notificare - rascumparare actiuni proprii 18 - 22 octombrie 2021