Update articol:

Indicele sectorului energetic de la bursă s-a apreciat cu peste 30% în 2019, liderul creșterilor fiind Nuclearelectrica

Indicele sectorului energetic de la bursă, BET-NG, s-a apreciat cu puțin peste 30% în 2019, la 785,89 puncte, liderul creșterilorfiind Nuclearelectrica (SNN), cu un plus de 74%, la 14,26 lei/acțiune.

Sectorul energetic a avut o evoluție foarte bună, în 2019, însă pe două categorii de emitenti reprezentativi, consideră Marcel Murgoci, director operațiuni Estinvest: “prima categorie este a emitenților cu evoluție bună și foarte bună a prețului, dividende consistente, evoluție economică cu rezultate foarte bune din care fac parte: Nuclearelectrica și Romgaz. A doua categorie este a emitenților cu evoluție moderată sau slabă a prețului, dividende reduse comparativ cu anii trecuți, evoluție economică cu rezultate slabe din care fac parte Conpet – evoluție slabă a prețului, Electrica – evoluție stabilă a prețului, dividende conform așteptărilor, rezultate economice mai slabe decât anul trecut, Transgaz – dividende reduse și rezultate economice slabe, Transelectrica – minusuri la toate capitolele”.
În opinia lui Alin Brendea, director general adjunct Prime Transaction, un vector de creștere pentru companiile din sectorul energetic este omniprezenta rectificare a ordonantei 114/2018 la care s-a adaugat cresterea pretului produselor energetice cu impact direct in profitabilitatea acestor companii.

Radu Dascalescu, Cercetător Economist Tradeville, este de parere  că eliminarea taxei pe active ar putea insemna o oportunitate pentru companiile din sistemul bancar si cele din sistemul energetic, acestea putând să folosească sumele de bani în scopuri investiționale sau pentru a distribui dividende acționarilor.

Brokerii: Așteptări pozitive pentru 2020, pe fondul promovării efective a bursei la piață emergentă și al creșterii speranțelor pentru cel puțin o listare a unei companii de stat

BVBStiri BVB

SIF MOLDOVA S.A. (SIF2) (19/10/2020)

Notificare - rascumparare actiuni proprii 12 - 16.10.2020

SOCIETATEA ENERGETICA ELECTRICA S.A. (EL) (19/10/2020)

Tranzactii parti afiliate - SDTN si EFSA

FONDUL PROPRIETATEA (FP) (19/10/2020)

Notificare rascumparare actiuni proprii 12 - 16 octombrie 2020

S.N. NUCLEARELECTRICA S.A. (SNN) (19/10/2020)

Numirea domnului Valentin Nae in functia de Director al Sucursalei CNE Cernavoda