Update articol:

Indicii americani, în scădere

Acțiunile din SUA au scăzut marți, potrivit CNBC. Dow Jones Industrial Average a pierdut aproximativ 480 de puncte, sau 1,4%. Indicele blue-chip a scăzut mai mult de 800 de puncte la minimele sesiunii. S&P 500 a scăzut cu 2,1%, în timp ce Nasdaq Composite a scăzut cu 2,7%.

Dow a revenit luni de la o pierdere de peste 1.100 de puncte și a întrerupt o serie de pierderi de șase zile. Nasdaq Composite a inversat o scădere de 4,9% în cursul zilei pentru a termina pozitiv – cea mai mare revenire din 2008. S&P 500 a revenit, de asemenea, de la pierderi majore până la aproape.

Istoria arată că o revenire bruscă în cursul unei ședințe pentru Nasdaq Composite nu semnalează de obicei sfârșitul vânzării, ci mai degrabă marchează volatilitatea observată la începutul unei perioade de scădere, potrivit analizei Bespoke Investment Group.

„Nu cred că s-a terminat”, a declarat marți Liz Young, de la SoFi, pentru „Squawk Box” de la CNBC. „Acesta… este un proces de digestie a unui nou mediu pentru care nu suntem echipați.”

Chiar și cu revenirea de luni, S&P 500 a scăzut cu mai mult de 9% în ianuarie, cel mai proastă lună din martie 2020 la începutul pandemiei.

Randamentul titlurilor de trezorerie pe 10 ani a crescut în acest an, deoarece Rezerva Federală își înăsprește politica monetară și se pregătește să majoreze ratele dobânzilor. Investitorii s-au orientat către active mai sigure. Nasdaq Composite se află în teritoriu de corecție, în scădere cu 16% față de recordul său intraday.

Reuniunea de două zile de politică a Fed începe marți, în timp ce investitorii caută informații despre când banca centrală va crește ratele dobânzilor și cu cât. Participanții la piață se așteaptă ca Fed să semnaleze o creștere a ratei dobânzii din martie și o mai mare înăsprire a politicii pentru a aborda inflația ridicată.

Investitorii au monitorizat și tensiunile geopolitice la granița dintre Rusia și Ucraina. Președintele Joe Biden a vorbit luni cu liderii europeni pe fondul temerilor cu privire la o posibilă invazie rusă a Ucrainei.

BVB | Știri BVB

ALTUR S.A. (ALT) (27/05/2022)

Raport anual 2021 - Format ESEF

CARBOCHIM S.A. (CBC) (27/05/2022)

Raport anual 2021-completare raport de audit cu opinie ESEF

COS TARGOVISTE S.A. (COS) (27/05/2022)

Raport anual 2021 - completare raport audit referitoare la ESEF

TTS (TRANSPORT TRADE SERVICES) (TTS) (27/05/2022)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014