Update articol:

INFORM LYKOS (membru al AUSTRIACARD HOLDINGS) a lansat un serviciu de înregistrare digitală a clienților

INFORM LYKOS (membru al AUSTRIACARD HOLDINGS) a lansat un serviciu de înregistrare digitală a clienților, pentru contractare rapidă şi personalizată a produselor și serviciilor în mediul online. Digitalizarea și automatizarea procesului de activare a conturilor noi sunt de o importanță crucială pentru companiile din domeniul bancar, telecomunicații, asigurări, utilități și vânzare cu amănuntul, deoarece facilitează înregistrarea la distanță a noilor clienți pentru utilizarea serviciilor lor.

Aplicația mobilă de înregistrare digitală este disponibilă şi pentru cetățenii greci care trăiesc în alte țări și oferă posibilitatea de a crea un nou cont bancar de pe un telefon mobil, fără a fi nevoie de o vizită în sucursală. Mai precis, prin aplicația NBG Mobile Banking, fiecare cetățean poate deschide un cont de economii, emite un card de debit (Debit VISA sau Debit MasterCard) și poate obține credenţiale pentru i-bank Internet & Mobile Banking.

Procesul se desfășoară în totalitate prin intermediul smartphone-ului: verificarea identității utilizatorului se face prin intermediul unei video-conferințe live cu un agent certificat INFORM LYKOS, iar la final contractul este semnat cu semnătură digitală certificată (QES). Toate măsurile de securitate şi conformitate sunt luate în timp real în cursul procesului de înregistrare care durează câteva minute, fără a afecta deloc experiența unică oferită clienților.

Kostas Fiakas, Chief Strategy Officer, INFORM, a declarat: „Suntem foarte încântați de competenţa dezvoltată în cadrul grupului INFORM privind oferirea de soluţii de înregistrare digitală pentru clienţi și de servicii de consultanță pe reglementări.”

Banca Națională a Greciei, în colaborare cu INFORM LYKOS, a devenit prima bancă de pe piața elenă care a lansat procesul de inregistrare digitală cu certificate calificate pentru clienți cu producerea de certificate calificate de semnătura electronică (QES), în conformitate cu procesele eIDAS, precum și în linie cu reglementările locale ANCOM (EETT), directivele AML și cerinţele Băncii Centrale a Greciei.

Banca Naţională a Greciei, ca parte a strategiei de transformare digitală, a anunțat noul serviciu de onboarding digital ce are loc prin intermediul aplicației mobile, şi este primul de acest fel introdus pe piața elenă ce oferă un serviciu cu semnatură electronică certificată (QES) încorporată. INFORM LYKOS oferă soluții de transformare digitală și soluții bancare digitale.

Despre INFORM LYKOS

Compania INFORM este membru al AUSTRIACARD HOLDINGS, grup austriac de IT de înaltă tehnologie specializat în securitate hardware încorporată, cu peste 1.300 de angajaţi și prezență internațională în trei divizii, AUSTRIACARD, INFORM și NAUTILUS, ce operează  în domeniile securităţii digitale, managementul informaţiei şi IoT, cu o cifră de afaceri totală de 135 de milioane EUR în 2019.

INFORM (LYK.ATH) a fost fondată în 1897, este listată la Bursa din Atena din 1994 și oferă produse și servicii pentru gestionarea documentelor și informațiilor, activând în transformarea digitală a întreprinderilor și organizațiilor. Are 520 de angajaţi în Grecia, România și Albania.

Grupul AUSTRIACARD HOLDINGS este prezent pe piaţa de afaceri europeană, din Marea Britanie până în Grecia și Turcia, cu șase facilități de producție și opt centre de personalizare carduri în Europa, precum și două centre de personalizare suplimentare în America de Sud și SUA.

BVB | Știri BVB