Update articol:

ING Bank România a raportat un profit net de 630 milioane de lei, în trimestrul al treilea, în creștere cu 42%

ING Bank România a raportat un profit net de 630 milioane de lei, în trimestrul al treilea, în creștere cu 42%, potrivit unui comunicat al băncii.

Mihaela Bîtu, CEO ING Bank România, a declarat: “Creditarea a accelerat în al treilea trimestru. În segmentul persoanelor fizice, clienții noștri au obținut cu 54% mai multe credite față de nivelurile înregistrate anul trecut. În același timp, am menținut o rată a creditelor neperformante în linie cu media pieței, de 3,7%. Aceasta indică un portofoliu sănătos, pe care l-am construit prin politica ING de creditare responsabilă. Pentru IMM Invest am epuizat plafonul alocat în 2021 (1,1 miliarde de lei). În consecință, am primit o alocare suplimentară de 400 de milioane de lei, disponibilă clienților noștri până la sfârșitul anului.

A fost un trimestru bun, cu evoluții pozitive pentru indicatorii financiari pe de o parte, dar și multe lansări de produse pe de altă parte. Optimizarea costurilor, evoluția creditării și în special costurile mai reduse cu provizioanele de risc ne-au adus o creștere a profitabilității comparativ cu aceeași perioadă a anului 2020. La portofoliul de produse și servicii digitale am adăugat asigurările de sănătate disponibile 100% online din Home’Bank, plățile prin numărul de telefon folosind serviciul AliasPay și, nu în ultimul rând, cardurile virtuale. Totodată, am lansat primul credit verde pentru persoanele fizice, încurajând deciziile responsabile în rândul celor care doresc un vehicul mai prietenos cu mediul.”

Rezultate financiare trimestrul III 2021 – comparație trimestrul III 2020

Venituri totale

 1.7 miliarde de lei (+9%)

Depozite atrase

 48.6 miliarde de lei (+13%)

Costuri cu provizioane

176 milioane de lei  (-46%)

Profit net

 630 milioane de lei (+42%)

Portofoliu credite

32.04 miliarde de lei (+15%)

Taxe plătite în România

246 milioane de lei  

Producția de credite noi în segmentul persoanelor fizice a depășit nivelurile înregistrate în aceeași perioadă a anului trecut cu 54%, creditele de nevoi personale înregistrând o dinamică mai accentuată. În medie, peste 5.000 de credite de nevoi personale au fost acordate lunar 100% online, prin aplicația mobilă Home’Bank.

ING și-a menținut poziția de lider din perspectiva Net Promoter Score (NPS), datorită experienței oferite clienților și a ofertei ample de produse și servicii digitale, clienții declarând în cel mai recent studiu independent Kantar că ING este banca cu care lucrează cel mai ușor.

Totodată, banca a venit cu noutăți pentru clienții săi vara aceasta. Printre acestea se numără asigurarea de sănătate 100% online prin Home’Bank, plata prin numărul de telefon utilizând serviciul AliasPay, creditele de nevoi personale verzi pentru achiziția de mașini full-electric sau hybrid plug-in și cardurile virtuale. Lansarea cardurilor virtuale marchează închiderea buclei pentru clienții care își doresc o activitate financiară 100% online. Astfel, aceștia au acum la dispoziție toate produsele și serviciile necesare operațiunilor bancare cotidiene direct în aplicație, de la deschiderea de cont până la închiderea lui.

ING Bank România a acordat credite noi în valoare de 1,2 miliarde de lei în primele patru luni de funcționare a programului IMM Invest 2021, cu 20% mai mult comparativ cu 2020. Numărul de cereri în această perioadă s-a ridicat la 5.000, comparativ cu cele 7.000 primite pe întreg parcursul anului trecut. Deoarece ING se apropia rapid de epuizarea plafonului, banca a solicitat suplimentarea acestuia încă din vară și a obținut o majorare a plafonului alocat cu 400 de milioane de lei.

BVB | Știri BVB

SOCIETATEA ENERGETICA ELECTRICA S.A. (EL) (07/12/2021)

Achizitie companie de proiect parc fotovoltaic

SOCIETATEA DE CONSTRUCTII NAPOCA SA (NAPO) (07/12/2021)

Cerere de deschidere a procedurii insolventei

ELECTROAPARATAJ S.A. (ELJ) (07/12/2021)

Raport conf. art. 108 Legea 24/2017 (R)

SIF BANAT CRISANA S.A. (SIF1) (07/12/2021)

Finalizare Plan de plata pe baza de actiuni

C.N.T.E.E. TRANSELECTRICA (TEL) (07/12/2021)

Tarife reglementate aplicabile de la 01 ianuarie 2022