Update articol:
Declarațiile Rusiei privind facilitățile defensive de la Deveselu - analizate în SUA 

Întâlnire Ana Birchall- John Bolton: “Consolidarea prezenței SUA în regiunea Mării Negre, inclusiv pentru contracararea influenței maligne a Rusiei, este un obiectiv comun”

Viceprim-ministrul Ana Birchall, discuții la Washington D.C. cu John Bolton, consilierul prezidenţial american pentru Siguranţă Naţională Viceprim-ministrul Ana Birchall, discuții la Washington D.C. cu John Bolton, consilierul prezidenţial american pentru Siguranţă Naţională

Vicepremierul Ana Birchall a avut, ieri, o întrevedere cu John Bolton, consilierul președintelui SUA pentru Siguranţă Naţională. În cadrul întrevederii cu John Bolton, cei doi oficiali au apreciat “nivelul excelent al cooperării în cadrul Parteneriatului Strategic România-SUA și implicarea administrației președintelui american Donald Trump în promovarea legăturilor strânse dintre cele două țări”. În acest context, au fost discutate și recentele declarații ale oficialilor Federației Ruse privind facilitățile defensive de la Deveselu. 

Cu această ocazie, Ana Birchall a subliniat importanța pe care România o acordă securității în Flancul estic și în regiunea Mării Negre:  “Am discutat cu John Bolton despre gravele acuzații ale Federației Ruse la adresa țării noastre, prin care este solicitată distrugerea de către SUA a scutului anti-rachetă de la Deveselu. Am primit asigurări că, în calitate de partener strategic și de aliat în cadrul NATO, SUA vor fi în continuare alături de România. Consolidarea prezenței în regiunea Mării Negre, inclusiv pentru contracararea influenței maligne a Rusiei, este un obiectiv comun. România contează în continuare pe sprijinul SUA inclusiv pentru creșterea nivelului de conștientizare cu privire la riscurile de securitate din această regiune. Marea Neagră are o importanță geostrategică deosebită, iar cooperarea strânsă în regiune este esențială din perspectiva gestionării provocărilor actuale de securitate”.

 

NATO reiterează caracterul „pur defensiv” al sistemului său de apărare antirachetă

 

Viceprim-ministrul român a evidențiat importanța acordată de țara noastră securității energetice și securității cibernetice, teme pe care țara noastră dorește să le avanseze pe agenda europeană, inclusiv în contextul exercitării Președinției rotative a Consiliului UE:  “Țara noastră este o susținătoare puternică a formatelor de cooperare regională care pot aduce valoare adăugată în domenii precum securitatea energetică, interconectivitatea rețelelor și a coridoarelor de transport”.

BVBStiri BVB

BITTNET SYSTEMS SA BUCURESTI (BNET) (11/06/2021)

Investitie in actiunile Arctic Stream

MECANICA FINA SA (MECE) (11/06/2021)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014

FONDUL PROPRIETATEA (FP) (11/06/2021)

Tranzactii de tipul celor enumerate la art. 19 din Reg. (UE) 596/2014