Update articol:

Întâlnire de lucru ASFOR România  – AFCB Bulgaria

Oficialii ASFOR s-au întâlnit astăzi cu reprezentanții Asociației Forestierilor din Bulgaria (AFCB). Delegația bulgară a fost condusă de președintele AFCB, domnul Teodor Penchev și de domnul ing. Rossen Novakov.

Principalul obiectiv al întâlnirii a fost crearea unui cadru activ de colaborare între cele două asociații și promovarea în comun a sectorului forestier, precum și a bunelor practici în exploatarea lemnului din România și Bulgaria.

Un punct important al întâlnirii a fost prezentarea documentului de viziune România Verde în 10 pași.

Oficialii ASFOR au declarat: “Ne-am bucurat să constatăm că documentul, asumat de ASFOR încă din anul 2020, a suscitat atenția colegilor noștri bulgari. Reprezentanții asociației bulgare și-au propus să își stabilească, într-o schemă similară cu a noastră, o serie de priorități privind dezvoltarea sustenabilă a sectorului de exploatare și prelucrare primară a lemnului.

Agenda întâlnirii a fost extrem de largă. Au fost discutate teme importante cum ar fi: formarea profesională, finanțarea sectorului de exploatare, dotarea cu utilaje a firmelor de exploatare, sisteme de evidență a utilajelor forestiere și a specialiștilor în exploatarea lemnului, sistemul de due-dilligence, mecanismele de educare și formare profesională continuă.

Chiar dacă în centrul atenției s-a aflat partea de exploatare a lemnului, a fost atinsă și problematica prelucrării primare a lemnului, integrarea celor două activități, de exploatare și prelucrare a lemnului, fiind specifică ambelor țări.

Ne-am propus să continuăm și să extindem dialogul dintre noi, atât partea bulgară cât și ASFOR arătându-și disponibilitatea pentru a organiza conferințe, evenimente și demonstrații comune.

Le mulțumim colegilor bulgari, vizita reprezentanților AFCB subliniind încă o dată faptul că forestierii sunt uniți, indiferent de granițe, și că munca lor asigură echilibrul între pădure și nevoile omului”.

 

BVB | Știri BVB

S.N.T.G.N. TRANSGAZ S.A. (TGN) (02/06/2023)

Fitch confirma Ratingul BBB- cu perspectiva stabila

SIF OLTENIA S.A. (SIF5) (02/06/2023)

Demersuri privind vanzarea pachetului de actiuni detinut la IAMU S.A.

Banca Transilvania TURBO LONG 10/1.77/1.82 (EBTLVTL19) (02/06/2023)

Notificare Erste Group Bank AG - EBTLVTL19 este sold-out