Intel amână deschiderea fabricii sale de cipuri din Ohio, a declarat vineri producătorul de cipuri aflat în dificultate.
Intel a declarat că nu va finaliza construcția primei fabrici până în 2030, începând operațiunile în acel an sau în anul următor.
Compania a pierdut 60% din valoarea sa anul trecut, pe măsură ce a rămas și mai mult în urma cursei inteligenței artificiale.
Intel amână deschiderea unității sale de producție de cipuri din Ohio, a declarat vineri producătorul de cipuri aflat în dificultate, potrivit CNBC.
Compania a declarat că nu va finaliza construcția primei fabrici până în 2030, începând operațiunile în acel an sau în anul următor. A doua fabrică din complexul de până la 100 de miliarde de dolari va fi probabil finalizată în 2031 și va începe să funcționeze în anul următor. Compania a planificat inițial să înceapă producția la prima fabrică în 2025.
„Pe măsură ce continuăm să investim în locaţiile noastre din SUA, este important să aliniem începutul producției fabricilor noastre cu nevoile afacerii noastre și cu cererea mai largă a pieței”, a declarat Naga Chandrasekaran, vicepreședinte și șef al ofițerului de operațiuni globale pentru Intel Foundry Manufacturing, într-un comunicat. „Aceasta a fost întotdeauna abordarea noastră, deoarece ne permite să ne gestionăm capitalul în mod responsabil și să ne adaptăm la nevoile clienților noștri.”
Intel, mult timp lider mondial în producția de semiconductori înainte de a pierde acest loc în ultimii ani, s-a aflat pe o pantă descendentă, în mare parte din cauza poziției sale pe marginea boom-ului inteligenței artificiale. Acțiunile au pierdut mai mult de jumătate din valoarea lor anul trecut, iar compania a trebuit să facă față încetinirii vânzărilor, încercând în același timp să se implice mai mult în activitatea de fabricare a cipurilor, care necesită mult capital.
În august, acțiunile au suferit cea mai mare scădere pe bursă într-o singură zi din ultimii 50 de ani, după ce compania a anunțat rezultate trimestriale dezamăgitoare.
Intel a declarat, de asemenea, că va concedia 15% din angajați. Acest lucru a transformat compania într-o potențială țintă de preluare în ultima perioadă, conducând totodată la concedierea directorului general Pat Gelsinger în decembrie.
Intel a fost unul dintre principalii beneficiari ai biroului CHIPS și Science Act al fostului președinte Joe Biden. Cel mai recent, guvernul a acordat companiei o subvenție de aproximativ 8 miliarde de dolari în noiembrie, într-un efort de a stimula producția de semiconductori pe teritoriul SUA.