Update articol:
INTERVIU IN EXCLUSIVITATE

Romarm este gata să înceapă producția de măști de protecție pentru rezerva sanitară a țării; primele teste – săptămâna aceasta 

*Gabriel Țuțu: “Vrem să producem măști ieftine și de calitate; măștile nu sunt pentru export”

Romarm este gata să înceapă producția de măști de protecție pentru rezerva sanitară a țării, după ce, recent, Ministrul Economiei Virgil Popescu a dat undă verde pentru o linie de producţie de echipamente sanitare, în contextul epidemiei de coronavirus.

Utilajele erau programate să ajungă aseară, iar Gabriel Țuțu, directorul general al Romarm, estimează că vor fi instalate până miercuri, astfel încât să fie produse primele măști test. Domnia sa a adăugat “Vrem să producem măști ieftine și de calitate. Avem patru mașini, trei pentru măști simple și una pentru măști N95. Vom putea produce aproximativ 15 milioane măști simple pe lună și 1 milion de masti N95. Este destul de dificil să asigurăm materia primă, fiind cerere mare”.

Directorul Romarm ne-a spus că va folosi resursa umană existentă și că va colabora cu alte firme doar pentru achiziția de materie prima. Domnia sa nu intenționează să trimită măștile și la export.

“Nu am făcut acest demers pentru profit, ci ne dorim să amortizăm investiția și să creăm o capacitate necesară rezervei sanitare de stat în caz de necesitate pe viitor”, ne-a mai spus Gabriel Țuțu.

El apreciază că, dacă se va relua activitatea la flux normal în curând, compania nu va avea probleme de profitabilitate în acest an. În schimb, dacă se va prelungi situația, compania are în vedere să se orienteze spre producția de alte produse necesare în contextul pandemiei – ventilatoare, biocide.

Gabriel Țuțu ne-a mai spus că, în prezent, comenzile pentru celelalte produse merg înainte: “Încă reușim sa ne respectam termenele”.

Totodată, Romarm a colaborat cu Stimpex SA la crearea unui Sistem de evacuare a personalului contaminat cu agenți biologici – BIOEVAC (tip izoletă), de concepție 100% românească în țară.

Incarcarea utilajelor de productie masti comandate de Romarm – Aeroportul Shenzhen
Incarcarea utilajelor de productie masti comandate de Romarm – Aeroportul Shenzhen

BVB | Știri BVB

FONDUL PROPRIETATEA (FP) (29/06/2022)

Decontarea si plata tranzactiilor aferente ofertei publice de cumparare

ELECTROAPARATAJ S.A. (ELJ) (29/06/2022)

Convocare AGAO la data de 01/02.08.2022