Update articol:
Eveniment - The Power Table - Cum arată rezultatele financiare pentru Trimestul ÎI și cum investim

Între 2 și 5 companii importante s-ar putea lista la Bursa de Valori București prin IPO -uri, în următoarele 4 luni; Alte 15 potențiale listări ar putea avea loc pe Piața AeRO

BVBescu.ro organizează "The Power Table Cum arată rezultatele financiare pentru Trimestul II și cum investim"

Între 2 și 5 companii importante s-ar putea lista la Bursa de Valori București prin IPO -uri în următoarele 4 luni, iar alte 15 potențiale listari ar putea avea loc pe Piața AeRO, a spus Ștefan Musgociu (Specialist Business Development și Marketing Bursa de Valori București) cu ocazia evenimentului financiar online “The Power Table – Cum arată rezultatele financiare pe Trimestrul ÎI și cum investim”.

Totodată, Musgociu spune că deja a fost dublată ținta de 20 de listari de instrumente noi pe piață, pe care Bursa și-o propusese pentru anul 2021: “Au trecut 8 luni, avem deja peste 40 de listări de instrumente noi pe piață (acțiuni sau obligațiuni n.r). Anul trecut estimam că vom avea în jur de 20. Putem spune că ne-am dublat țintă pe care ne-o propusesem. Pentru perioada următoare, ne așteptăm să mai vedem încă 2 până la 5 IPO-uri pe Piața principală și poate chiar încă 15 listari pe piața AeRO. Se anunță încă 4 luni foarte pline la Bursa de Valori București…”

Sunt din domenii interesante, pe care nu le vedem acum, cel puțin pe Piața Principală, a continuat Musgociu: “După cum ați citit, în presă au tot apărut nume noi. Sunt companii pe care le abordează brokerii, pe care le abordăm noi sau care ne abordează pe noi și pe brokeri. Anul acesta este cel mai bun pe Bursă din ultimii 22 de ani, în materie de companii nou venite pe piața cu acțiuni, cu obligațiuni”.

Deși oficialul Bursei a spus că nu este în măsură să dezvăluie, momentan, detalii despre companii care s-ar putea lista în perioada următoare, în ultimele luni au apărut în presă declarații legate de intenția de listare de instrumente financiare dinspre o serie de societăți, precum: Microgreens, GoCab Software, MW Green Power Export, Softbinator Technologies, Millenium Insurance Broker, Nordis Group, Stanleybet Capital, Cardoil Avantaj, Spectralcom, BestJobs Recrutare, evoMAG sau Safety Broker.

În ceea ce privește operaționalizarea Contrapartii Centrale, Ștefan Musgociu afirmă că este în grafic și că, în a doua parte a anului viitor CCP ar putea să înceapă să funcționeze și să genereze venituri: “Proiectul este în linie cu proiecțiile anterioare. Dosarul de autorizare urmează să fie depus în ultimul trimestrul al acestui an. Estimările sunt ca CCP să genereze venituri în T3-T4 al anului viitor. De la autorizare și până să înceapă să se miște efectiv toate mecanismele, mai sunt câțiva pași de făcut. Estimările noastre sunt în continuare optimiste. Ca instrumente, rămânem în continuare la ideea de a porni pe derivate pe energie, ne dorim să fie și pe indici. Vedem ulterior dacă vor urma și altele…”

BVBStiri BVB

MECANICA FINA SA (MECE) (17/09/2021)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014

S.N. NUCLEARELECTRICA S.A. (SNN) (17/09/2021)

Functionarea Unitatii 1 la putere redusa

EB EBS TURBO SHORT 0,1/44,5/44 (EBEBSTS35) (17/09/2021)

Tranzactionare valoare rascumparare in piata RVSP pe 20 si 21 Septembrie 2021

ROMCAB SA (MCAB) (17/09/2021)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014

EB EBS TURBO SHORT 0,1/44,5/44 (EBEBSTS35) (17/09/2021)

Suspendare tranzactionare - 16:36 - Notificare Erste Group Bank AG - atingere bariera