Update articol:

Investiție de 2,4 milioane euro în extinderea capacității de transport realizată de Grupul TTS

TTS (Transport Trade Services) S.A. anunta ca C.N.F.R. NAVROM S.A., principalul furnizor de servicii de transport fluvial din cadrul Grupului TTS, a finalizat o investitie in valoare de 2,4 mil EUR prin achizitia unui pachet constand din 8 barje tip EUROPA 2, cu o capacitate cumulata de 13.600 tone, a unui doc plutitor si a unui ponton. Achizitia a fost facuta in licitatia publica organizata de lichidatorul judiciar SIERRA QUADRANT S.R.L in cadrul unei proceduri de insolventa/faliment, potrivit unui comunicat al companiei..

Principala caracteristica de interes pentru Grup pe care o prezinta barjele EUROPA 2, este ca sunt barje acoperite, ceea ce permite utilizarea lor in transportul oricarui tip de produse agricole, minerale sau chimice uscate. Aceasta flexibilitate in exploatare (pe care barjele neacoperite nu o au, acestea neputand fi utilizate pentru produse agricole si produse chimice uscate) permite optimizarea deplasarii convoaielor, cu influente pozitive asupra profitabilitatii Grupului TTS. In plus, prin dimensiunile lor (66 m deschidere la rama gurii de magazie si 8,5 m latime) barjele EUROPA 2 permit transportul de agabaritice, fiind in acelasi timp  printre cele mai rezistente, atat la nivelul structurii, cat si al corpului navei. Gradul optim de incarcare este de 1.300 tone la un pescaj de 2,3 m.

Achizitia barjelor EUROPA 2 se inscrie in procesul de modernizare a flotei nepropulsate, NAVROM detinand in urma achizitiei 201 barje acoperite.

Docul plutitor va permite cresterea numarului de nave nepropulsate recertificate in santierele navale din cadrul Grupului. Acest fapt va conduce la o reducere a costurilor cu reparatiile navelor, atat prin reducerea timpilor de asteptare cat si prin reducerea cheltuielilor cu tertii, cheltuieli care in acest moment au o pondere semnificativa in costul total al reparatiilor.

Aceasta investitie va conduce la cresterea eficientei in exploatare a flotei de nave nepropulsate, cu reflectare in rezultatele operationale consolidate ale Grupului TTS.

BVB | Știri BVB

FONDUL PROPRIETATEA (FP) (24/06/2022)

Finalizarea ofertei publice de cumparare

TERAPLAST SA (TRP) (24/06/2022)

Desemnare agent de plata pentru dividende 2021

C.N.T.E.E. TRANSELECTRICA (TEL) (24/06/2022)

Acceptare mandate membri provizorii Directorat

PURCARI WINERIES PUBLIC COMPANY LIMITED (WINE) (24/06/2022)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014

S.N. NUCLEARELECTRICA S.A. (SNN) (24/06/2022)

Raport conf. art. 108 Legea 24/2017 (R)