Update articol:

Investiții de 12 milioane euro, la Arc Parc Industrial

Primul parc industrial privat din nord-vestul României intră într-o nouă etapă de dezvoltare, printr-o investiție care se ridică la 12  milioane de euro, realizată de Adriana și Ștefan Cristea, proprietarii Arc Parc Industrial, potrivit unui comunicat.

În parcul industrial din județul Cluj, care se întinde pe o suprafață de 40 ha teren, își desfăsoară activitatea 20 de companii, care au realizat în ultimii 10 ani investiții de peste 50 milioane de euro și au creat peste 2.000 de locuri de muncă.

„Pentru acest an avem trei proiecte mărețe: construirea unui Incubator de afaceri de producție sectorial în domeniul componentelor auto, pe o suprafață de 13.000 de metri pătrați, în valoare de aproximativ 6,5 milioane de euro. Un alt proiect este un Parc Logistic – mai exact 6 hale modulare de logistică, de categoria A, cu o suprafață de aproximativ 19.000 mp în total, a cărei construcție a început deja”, anunţă Adriana Cristea, Inițiatorul și Fondatorul Parcului.

Potrivit acesteia, al treilea proiect vizează construcția unei Stații electrice de transformare de Înalta Tensiune de 25 MVA, tot în decursul acestui an.

În ceea ce privește lucrările la cele 6 hale modulare, acestea vor fi finalizate în două etape, primul modul fiind disponibil începând cu 2019.

Familia Cristea (mama și fiu) anunță că deja au fost contractate 80% din spațiile propuse, ceea ce îi încurajează să ia în calcul o nouă extindere.

“Vor fi create peste 200 locuri de muncă, iar din 2021, o dată cu  finalizarea Centurii ocolitoare a municipiului Dej, corelată cu drumul expres Dej – Cluj-Napoca – Turda, vom putea oferi și facilități legate de  transport”, încheie Ștefan Cristea, director general Arc Parc Dej.

Arc Parc Industrial este dezvoltatorul și proprietarul primul parc industrial privat din nord-vestul României. Printre companiile care au activităţi de producţie în incinta Arc Parc Industria găsim nume importante din businessul mondial precum Vibracoustic România S.R.L (Suedia), Sauter Turning Process S.R.L (Germania) sau IMM Hydro Est S.R.L.( Italia).