Update articol:
Rafinaria Petromidia Navodari aniversează 40 de ani de activitate

Investiții de peste 50 de milioane de dolari, în 2019, pentru modernizarea instalațiilor și pentru digitalizarea rafinăriei Petromidia

Rafinăria Petromidia (Rompetrol Rafinare/ RRC), care aniversează 40 de ani de activitate, are alocate 50 de milioane de dolari, în acest an, pentru alinierea și continuarea modernizării instalațiilor, dar și pentru digitalizare, potrivit unui comunicat transmis Bursei de Valori București.

De la preluarea Rompetrol de către KazMunayGas, au fost realizate investiții totale de peste 1,6 miliarde de dolari. Din această sumă, aproximativ un miliard de dolari a fost direcționat către Petromidia, iar cel mai amplu proiect, în valoare de aproximativ 450 de milioane de dolari, a vizat modernizărea și creșterea capacității de la 3,5 la peste 5 milioane de tone de materii prime procesate anual.

În perioada 1979-2018, Petromidia a procesat un volum total de 122,8 milioane tone de materii prime și 3,1 milioane în prima jumatate a acestui an, obiectivul pentru 2019 fiind atingerea unui alt record istoric – 6,1 milioane tone, conform comunicatului

Pe platforma Petromidia lucrează în acest moment peste 2.800 de oameni, angajați direcți ai grupului, dar și subcontractori. Contribuția anuală a Rompetrol Rafinare (operatorul rafinăriei Petromidia) la Bugetul de Stat al României este de aproximativ 1,5 miliarde de dolari.