Update articol:

Investitori din Coreea de Sud vor să preia Termocentrala Mintia și să investească acolo 1,3 miliarde de dolari pentru o centrală pe gaze de 1000MW; Grupul vrea să intre în parteneriat și cu CE Oltenia

Chung Si Woo, Președinte BKB Energy

Grupul de firme din Coreea de Sud, format din companiile „AKEDA”, „Hyunday- Power Systems” și „BKB”, intenționează să cumpere și să investească la Termocentrala Mintia, astfel încât producția de energie electrică să aibă la bază grupuri pe gaz metan și panouri fotovoltaice, potrivit unui anunț al Prefecturii Hunedoara.

Chung Si Woo, Președinte BKB Energy, a anunțat, azi că grupul dorește să preia Termocentrala Mintia, prin participarea la procesul de privatizare, și să investească acolo 1,3 miliarde de dolari pentru o centrală pe gaze de 1000 MW. El a spus că a fost depusă o ofertă neangajantă.

Chung Si Woo a mai adăugat că investitorii sunt interesați să creeze locuri de muncă, de dezvoltarea regională. Termocentrala din Deva e închisă din iulie.

Grupul vrea să intre în parteneriat și cu CE Oltenia, în proiecte de gaze și fotovoltaice. Președintele BKB Energy a spus că a depus oferte neangajante pentru parteneriate pentru SPV-uri pentru două proiecte de gaze ale CE Oltenia și 8 proiecte de fotovoltaice.

Reprezentanții consorțiului sud coreean au avut întâlniri oficiale la Ministerul Energiei.

Prefectul Călin Petru Marian i-a informat pe investitori că județul Hunedoara dispune de forță de muncă bine pregătită pentru producția de energie iar resursa umană de care va fi nevoie poate fi folosită atât din cea existentă cât și dintre cei care se vor pregăti în școală, la nivel de învățământ mediu și superior, potrivit postării de pe Facebook a prefecturii. De asemenea, prefectul județului Hunedoara a transmis delegației din Coreea de Sud că va acorda tot sprijinul instituțional și în acest caz dar și pentru alte eventuale investiții economia hunedoreană.

„Pentru noi, sprijinirea investițiilor în economia județului constituie o prioritate a activității și este foarte important ca eventualele parteneriate economice să fie eficiente și benefice pentru ambele părți.” a declarat Călin Petru Marian, prefectul județului Hunedoara.

BVBStiri BVB

JUDETUL TIMIS (TIM28) (20/09/2021)

Plata cupon 42, rambursare rata principal 42 si calcul rata dobanda pentru cuponul 43

FONDUL PROPRIETATEA (FP) (20/09/2021)

Notificare rascumparare actiuni proprii 13 - 17 septembrie 2021

ELECTROARGES SA (ELGS) (20/09/2021)

Hotarari AGEA si AGOA din 20.09.2021

BRK Dow Turbo Long 33950 (BKDOWTLC5) (20/09/2021)

Tranzactionare valoare rascumparare in piata RVSP pe 21 si 22 Septembrie 2021

AAGES S.A. (AAG) (20/09/2021)

Notificare - rascumparare actiuni proprii 13-17 septembrie 2021