Update articol:

Investitorii în criptomonede „trebuie să fie pregătiți să-și piardă toți banii”, avertizează autoritatea de reglementare din Marea Britanie

Sursa foto: pixabay.com/illustrations/bitcoin-coins-virtual-currency-4207418

„La fel ca în cazul tuturor investițiilor speculative cu risc ridicat, consumatorii ar trebui să se asigure că înțeleg în ce investesc, riscurile asociate investițiilor și orice protecție reglementară care li se aplică”, a transmis FCA

Autoritatea de Supraveghere Financiară din Marea Britanie (Financial Conduct Authority – FCA) a avertizat luni că investițiile și produsele de împrumut legate de criptomonede au „riscuri foarte mari”, scrie CNBC.

“FCA este conștientă de faptul că unele firme oferă investiții în cripto-active, sau împrumuturi sau produse derivate legate de cripto-active, care promit profituri ridicate”, a declarat autoritatea de reglementare, adăugând: „Dacă clienții investesc în aceste tipuri de produse, ar trebui să fie pregătiți să-și piardă toți banii.”

Avertismentul FCA vine pe fondul unei volatilități acerbe pe piața criptomonedelor. Bitcoin și alte monede virtuale au scăzut luni, ștergând aproximativ 170 miliarde dolari din valoarea totală a tuturor criptomonedelor.

Bitcoin a ajuns la noi recorduri săptămâna trecută, urcând până la 41.973 de dolari. Investitorii consideră din ce în ce mai mult activul digital ca o acoperire împotriva inflației – similar cu aurul – în perioade de stimulent fără precedent din partea guvernelor.

„Autoritatea de reglementare este în mod clar îngrijorată de faptul că riscurile ridicate deja inerente cripto-activelor sunt agravate de activitatea de înșelătorie, precum și de firmele nereglementate care vizează consumatorii cu materiale de marketing care evidențiază recompensele, dar nu potențialul dezavantaj al investițiilor în cripto-active”, a arătat luni o analiză financiară a AJ Bell.

FCA a întărit recent reglementările în domeniul cripto, interzicând vânzarea de instrumente derivate pe criptomonede către investitorii de retail. Autoritatea de reglementare, care a introdus un nou registru pentru companiile de cripto-active, a avertizat că firmele care operează fără autorizare comit o „infracțiune”.

„La fel ca în cazul tuturor investițiilor speculative cu risc ridicat, consumatorii ar trebui să se asigure că înțeleg în ce investesc, riscurile asociate investițiilor și orice protecție reglementară care li se aplică”, a spus FCA.

BVBStiri BVB