Update articol:

Iohannis a confirmat că a discutat cu Trump despre retragerea Exxon din proiectul privind exploatarea gazelor din Marea Neagră

Posibilitatea ca Exxon să se retragă din proiectul privind exploatarea gazelor din Marea Neagră a fost pe agenda discuțiilor de la Casa Albă, dintre președintele Klaus Iohannis și Donald Trump. “Această chestiune a fost adusă în discuție și eu cred că vom primi clarificări în perioada următoare”, a spus Iohannis, intrebat de jurnalisti despre acest subiect.

OMV Petrom si ExxonMobil explorează blocul de mare adâncime Neptun din Marea Neagră. Potrivit estimărilor, ar fi rezerve între 42 și 84 de miliarde de metri cubi de gaze, ceea ce înseamnă consumul României între 3,5 și 7 ani.

Întrebările au venit în contextul în care au existat zvonuri privind intenţia Exxon de a se retrage din proiect sau de a aduce încă un partener.

Potrivit lui Iohannis, președintele Trump e interesat să fie dezvoltate noi surse de energie, precum cele din Marea Neagră.

Iohannis a mai spus ca președintele Trump și ceilalți prezenți au exprimat așteptarea ca legislația offshore să fie ameliorată: “Aceste chestiuni le va clarifica cu siguranță guvernul în discuții cu companiile interesate. Noi ca președinți analizăm principiile și suntem amândoi de părere că atractivitatea trebuie crescută printr-o legislație cinstită”.

Președintele a mai spus că România este capabilă să devină furnizor de energie în regiune. Legislația românească trebuie să fie atractivă, predictibilă și statul de drept, investitorul american dorește un climat sigur și predictibil, a mai spus presedintele Romaniei.

Declarație de presă susținută de Președintele României, Klaus Iohannis, după întrevederea cu Președintele Statelor Unite ale Americii, Donald Trump

Declarație de presă susținută de Președintele României, Klaus Iohannis, după întrevederea cu Președintele Statelor Unite ale Americii, Donald Trump

Publicată de stiripesurse.ro pe Marţi, 20 august 2019